ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Den, som i en diskussion henviser til en autoritet, bruger ikke sin forstand, men kun sin hukommelse.
Leonardo da Vinci

De rigtige kort på hånden, når du rejser i Europa


Hvilke kort skal man have med, når rejsen går til et EU/EØS-land? Efter et år med de nye rejseregler, der trådte i kraft 1. januar 2008, er mange danskere fortsat usikre på, hvordan de er sikret på rejsen. Samtidig er der fokus på både nødvendigheden af og prisen på rejseforsikringer. Hvad dækker det gule sundhedskort? Hvordan er man sikret med det blå EU-sygesikringskort?

Usikkerheden var stor og spørgsmålene mange, da de nye rejseregler for den offentlige sygesikring trådte i kraft sidste år. Diskussionen om manglende anerkendelse af det gule sundhedskort hos læger og hospitaler i Europa, og den anderledes dækning på det blå EU-sygesikringskort, gjorde mange rejsende i tvivl om, hvordan de var dækket med de to kort på rejser i Europa.

”Vi valgte i december 2007 at introducere en EU-rejseforsikring, der sammen med det blå sygesikringskort giver den rejsende fuld dækning på rejser i EU/EØS-landene. Formålet var at tilbyde et produkt til en fordelagtig pris og samtidig spare den rejsende for udgifter i forbindelse med evt. forhåndstilsagn. De forskellige dækninger og begrænsninger på det gule og det blå kort gjorde det svært for de rejsende at gennemskue, hvordan de var dækket på rejsen, og dette problem ville vi også gerne løse,” fortæller skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring.

Hvad dækker det gule og det blå kort?
Alle danskere, som rejser i EU/EØS landene med enten det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort, har uanset kortvalg behov for en supplerende rejseforsikring, der også dækker hjemtransport. Den rejsende skal også være opmærksom på de forskellige særlige begrænsninger, der er på de to kort.

Det blå sygesikringskort er kendt i hele Europa og giver adgang til læge- og tandlægehjælp samt behandling på alle offentlige sygehuse i alle EU og EØS-lande. En væsentlig begrænsning på det blå kort er dog, at behandling typisk forudsætter en egenbetaling, som den rejsende selv skal lægge ud. På det gule sundhedskort er der restriktioner vedrørende kroniske sygdomme samt rejsens formål og varighed. For begge kort gælder, at der IKKE er dækning for hjemtransport. En anden stor forskel på de to kort er, at hvor det gule kort dækker rejser af op til en måneds varighed, der dækker det blå kort i realiteten ubegrænset (det man betegner som midlertidigt ophold).

For at kunne få kortene, skal man være socialt sikret i Danmark.

Du kan finde flere oplysninger på www.gouda.dk.

Lagt på 15. februar 2009
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds