ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Inspiration til madpakken


En madpakke behøver ikke altid at indeholde 3 halve med leverpostej, rullepølse og spegepølse, men det kan til tider være svært at finde inspiration til madpakken. Vigtigst af alt er, at der er noget variation, at det er sundt og at det er noget der appellerer til synssansen.

Her kommer nogle forslag til hvad der kunne være lækkert at komme i madpakken, og samtidig noget der er hurtigt og nemt, så der stadigvæk er tid og kræfter til at lege med børnene.

Bagel med kalkun

1 hvedebagel (ca. 90 g)
2 tsk blødt smør (ca. 10 g)
1 stilk bladselleri i tynde skiver (ca. 25 g)
5 skiver stegt kalkunschnitzel (ca. 30 g)
lidt groft salt
friskkværnet peber
3 spsk frisk, klippet brøndkarse

Flæk brødet og rist det på skærefladen i ca. 2 min. - lad brødet køle af. Smør de 2 stykker brød med smør og læg dem sammen om bladselleri, kalkun, salt, peber og brøndkarse. Pak den fyldte bagel ind i fx smørrebrødspapir. Pak også agurk og banan ind og kom maden i en madkasse sammen med en serviet. Server ¼ liter letmælk til.

Couscoussalat med avocado:

250 g forkogte couscousgryn (ca. 3½ dl)
¼ liter kogende vand
1 tsk groft salt

3 dl kogende vand
30 soltørrede tomater (ca. 100 g)
1½ tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
2 finthakkede salatløg (ca. 100 g)
1 lille, knust fed hvidløg
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Krydret couscous: Kom couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand tilsat salt over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel. Lad grynene køle af.

Hæld kogende vand over tomaterne og lad dem trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad tomaterne dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak tomaterne med en kniv. Vend tomater, citronskal, citronsaft, løg, hvidløg, salt og peber i de kogte couscousgryn.

Couscoussalat: Hæld fetaen til afdrypning i en sigte. Del avocadoerne på langs og fjern stenene. Fjern skrællen, skær avocadokødet i små tern og vend dem forsigtigt i den krydrede couscous sammen med fetatern.

Alle opskrifter er fundet i Karolines køkkens brochure der hedder madpakken. Der kan findes flere gode opskrifter til madpakken på www.karolineskoekken.dk


Skrevet 8. januar 2004 af Katja Christensen
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 Menu
 Rosendahl
 Faber
 Andre artikler
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds