ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Danmark-Chile: Fodboldfjender - vinvenner

"Bare fordi danskerne tager godt imod vores vin, skal de ikke regne med, at vi lægger os ned," siger formanden for Chiles vinmagere, der her smager på vin, der skal til Danmark.

Det er en fodboldgal nation, landsholdet møder på onsdag. Men Danmark og Chile har endnu en fælles passion. Chilensk vin er danskernes absolutte favorit. Vi skal nu ikke forvente gaver i kampen af den grund, siger formanden for Chiles vinmagere − som alligevel giver et tip: Pas på slikkepinden!

Det er en uvant modstander, som det danske landshold onsdag d. 12. august møder i en venskabskamp på Brøndby Stadion. Danmark har aldrig spillet mod Chile før. Alt tegner til en spændende kamp mellem verdens 15. bedste landshold (Danmark) og nr. 26 (Chile) ifølge FIFA. Danmark er derfor favorit, men begge lande er godt på vej til næste VM.

Leverandør til det danske folk
På fodboldbanen kan chilenerne være giftige, men de chilenere, som oftest kommer i danske hjem, er bestemt behagelige. Nemlig chilensk vin. Chile er i dag danskerne førstevalg som vinland, og vi holder så meget af deres vine, at selv om Danmark er et lille land, er vi verdens femte største aftager af vin fra Chile.

Hernán Amenabar er formand for Chiles vinmagere og er selv øverste vinmager i vinhuset Undurraga, som leverer nogle af danskerne yndlingsvine. Han forklarer vinenes popularitet: "I Chile fremstiller vi især vine med en umiddelbar drikkevenlighed, der ikke er for syrlig, og hvor frugten træder frem i smagen. Det passer godt til de danske smagsløg, og jeg tror, en del af succesen skyldes, at det er vin som både kan nydes til mad eller til aftenhyggen – for eksempel når man ser fodbold," fortæller han.

Både til smag og behag
Vinmagernes formand har flere gange besøgt Danmark med de bedst kendte vine fra hans vinhus Undurraga, som hedder Aliwen og Sibaris. Begge vine har vundet internationale priser og er fine eksempler på det, som har gjort chilensk vin stor i Danmark: Velsmagende vin fuld af fine smagsnuancer, men til en pris der ligger to-tre gange under prisen for en tilsvarende europæisk vin.

På banen skal Danmark dog ikke regne med at få noget forærende: "I Chile er vi lige så gale med fodbold som resten af Sydamerika, så bare fordi danskerne tager godt imod vores vin, skal de ikke regne med, at vi lægger os ned," griner Hernán Amenabar.

Pas på den skaldede topscorer
Han råder de danske spillere til at holde øje med den chilenske angriber Humberto Suazo – kaldet "den skaldede topscorer" eller bare "slikkepinden". De tre sidste år har han været national topscorer med sine klubhold, de to første år i Chile og i 2008 i Mexico med 20 mål i sæsonen.


Danmark importerede i 2008 mere end 31 mio. liter chilensk vin og vippede dermed Frankrig af pinden som det mest populære vinland.
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds