ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Den gamle øje-for-øje filosofi fører kun til, at alle til sidst bliver blinde.
Martin Luther King

We are Family


Funktionalitet og bæredygtighed er omdrejningspunktet for møblet ’We are Family’, der fra i morgen udstilles i Dansk Design Center. Med to simple materialer - bambus og bomuldsmadrasser - har Ole Jensen skabt et både bæredygtigt og innovativt møbel, som gør det let at være gæstfri og social. Både over for sine nærmeste og vores klode.

Det gæstfri møbel er del af udstillingen ”It’s a Small World”, der udfordrer den danske designtradition og ser på fremtidens designpraksis i et globalt perspektiv – en verden, der føles som ’a small world’, fordi vi stigende grad er påvirket og lærer af hinandens handlinger og traditioner.

”We are Family” er skabt i samarbejde mellem designer Ole Jensen og ingeniør Claus Mølgaard, mens det danske firma Innovation leverer de traditionelle bomuldsmadrasser.

Men hvordan er ideen til dette sociale og bæredygtige møbel opstået? Designer Ole Jensen fortæller: ”I sommeren 2008 opfordrer ingeniør Claus Mølgaard til, at vi laver noget bæredygtigt sammen. Jeg tænker og tegner, og når frem til, at verden har brug for et særligt socialt og gæstfrit møbel. Til uventede og overnattende gæster, til den store familie, en slags fattigmands-sovesofa med minimum 6-8 sovepladser. Sofaen er et uhøjtideligt møbel med en stak af madrasser, som i en snæver vending kan spredes til flere sovepladser. Til dagligt kan den bruges som almindeligt møbel og sofa.”

Bæredygtighed under lup
Valget af materialer til møblet er truffet på baggrund af en analyse foretaget af studerende på DTU. Analysen viser også, at bæredygtighed er et komplekst begreb, der kan være svært at gennemskue som forbruger. Ud over selve materialet, skal der tages højde for faktorer som forarbejdning, holdbarhed og transport.
Valget af bambus var dog ret entydigt det rigtige til stellet: Bambus vokser hurtigt og bearbejdes primært ved håndkraft. Det betyder at den naturlige ressource hurtigt kan genskabes, og at energiforbruget i produktionen er minimal.

”Til madrasserne tænkte vi først på økologisk bomuld, men fandt ud af at restaffald, som Innovation bruger, måske er en mindst lige så god løsning”, forklarer Ole Jensen.
Netop fordi Innovations madrasser er lavet af genbrugsskum og -bomuld, tærer de kun minimalt på klodens knappe ressourcer. Derudover mindskes energiforbruget til transport ved at bruge danskproducerede madrasser.

Indtil videre er ’We are Family’ stadig et forskningsprojekt. Om det bæredygtige møbel sættes i produktion afhænger af modtagelsen på udstillingen.

”It’s a small world” er en del af Copenhagen Design Week, der officielt åbnes i dag af H.K.H. Kronprins Frederik den i Dansk Design Center. Udstillingen er åben for offentligheden fra den 28. august frem til den 31.januar og vises derefter internationalt.

Lagt på 8. september 2009
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Natuzzi
 GUBI
 Faber
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 Rosendahl
 Andre artikler
Morsø River Vase
Med inspiration fundet i floden, der snor sig gennem det nordiske landskab, er Morsø-vasen 'River' en lektion i indre ro...
Læs mere
Nuance bakkebord
Nuance har netop lanceret et bakkebord i et moderne, skandinavisk design...
Læs mere
LE KLINT Caleo
Mødet mellem Rikke Frost og LE KLINT har ført til et nyt spændende samarbejde, der betyder...
Læs mere
Zone bordskånere
Giv dine varme skåle og fade et smukt og sikkert ståsted på middagsbordet...
Læs mere
Södahl Pansy
Find ro i soveværelset med sengetøj, der emmer af landlig idyl...
Læs mere
Vipp lancerer to nye lamper
Vipp udvider lampeserien med varianter af deres væglampe og pendel...
Læs mere
Rosti Mixkande i rustfrit stål
En af køkkenets helt store klassikere lanceres nu i rustfrit stål...
Læs mere
 ZoomRooms
 Faber
 GUBI
 Jesper Holm
 Menu
 Natuzzi
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds