ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Andre lever for at spise, jeg spiser for at leve.
Sokrates

Mad er den nye souvenier

Olivenolie er med i manges bagage fra ferien, men husk at emballere flaskerne godt så de ikke går i stykker under transporten.

I Danmark sælges der kogebøger som aldrig før, og på tv sendes det ene madprogram efter det andet. Når vi tager på ferie i udlandet, slår vores store interesse for mad også igennem, og vi kaster os med vældig appetit over den krydrede mad i Det Fjerne Østen og over Middelhavets specialiteter. Og hvor danskerne tidligere købte kopier af græske krukker eller spanske vifter med flamingodansere, køber de nu i stedet den lokale olivenolie eller gedeost.

- Danskernes smag for den fremmede og stærkere mad har bl.a. gjort, at flyselskabet Thomas Cook Airlines nu kan servere mad, som er langt mere krydret end for 10 år siden. Dengang mente mange, at ”flymad var som at stikke tungen ud af vinduet”. Nu kan der tilsættes masser af krydderier i maden – et vigtigt redskab, når man ved, at flymad taber 10-15 pct. af sin smag i 10 kilometers højde, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Lysten til at bringe lokale madvarer med hjem fra ferien giver af og til flyselskaberne problemer. – Forleden begyndte det at dryppe fra hattehylden i et fly fra Marokko. En gæst havde købt en lokal fisk og bragt den med om bord – indpakket i en avis med is. Den smeltede i takt med, at man kom nærmere og nærmere København, fortæller Torben Andersen.

Men hvilke madvarer er det så, turisterne tager med hjem fra ferien? Det giver nogle af Spies’ guider deres bud på:

Thailand: Et væld af krydderier – og ikke mindst frisk chili.

Cypern: Haloumi-ost (hvid gedeost, der kan steges med f.eks. bacon).

Kreta: Oliven.

Rhodos: Honning.

Tyrkiet: Krydderier og nødder.

De Kanariske Øer: Mojo-sauce (sauce med bl.a. olivenolie og hvidløg, som passer fint til øernes specialitet, de kogte, saltede kartofler).

Mallorca: Manchego-ost (spansk fåreost, der har været indpakket i græs under modningen).

Italien: Citronlikør.

Bulgarien: Rosa champagne.

Det er i øvrigt en god ide at tjekke toldreglerne, inden man bringer diverse madvarer med hjem. Fra f.eks. Det Fjerne Østen er der en række restriktioner.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds