ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
  Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Det er meneskeligt at fejle, men guddommeligt at tilgive.
Alexander Pope

Hjemmelavet jordbæris

Foto: Dreamstime

(10-12 personer)

Ingredienser:
500 g jordbær
175 g + 2 spsk. sukker
½ l sødmælk
½ l piskefløde
1 vaniljestang
10 æggeblommer
2 spsk. citronsaft

Tip: Der kan med fordel bruges friske jordbær, men frosne kan også bruges.

Fremgangsmåde
Jordbærrene hakkes groft og hældes i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over og lad bærrene stå og trække. Mælken og fløden hældes op i en tykbundet gryde. Vaniljestangen flækkes og lægges i. Derefter varmes blandingen op til lige under kogepunktet. Tag gryden af blusset og lad blandingen trække i 20 minutter. Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen i en stor skål, til det er tykt. Fjern vaniljestangen og pisk æggemassen og blandingen af mælk og fløde sammen. Hæld den sammenpiskede masse i en ren gryde. Massen varmes forsigtigt op under konstant omrøring, til den begynder at blive tyk i konsistensen. Gryden tages af blusset og massen stilles til afkøling i en skål. Jordbærrene blendes. Når massen er afkølet, blandes de blendede jordbær og citronsaften i. Isen kan fryses i en ismaskine. Hvis man ikke er den heldige ejer af sådan en, kan man hælde isen op i en stor skål med låg og stille den i fryseren. Isen skal blendes eller røres grundigt igennem med en håndmikser én gang i timen de første tre timer.

Hvis isen er dybfrossen, skal den stilles i køleskabet i ca. 20 minutter inden servering, så den bliver blød og let at servere.


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 Jesper Holm
 GUBI
 Natuzzi
 Rosendahl
 UnderCover by LE KLINT
 Andre artikler
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Lækker tomatsuppe
Tomatsuppe er en rigtig efterårs- og vintersuppe og så er den tilmed fedtfattig...
Læs mere
Nytårstorsk
Hvorfor spiser vi torsk nytårsaften, og hvordan tilbereder man middagen?
Læs mere
Burritos med oksekød og sorte bønner
Burritos er en nem og lækker ret at lave, når du har inviteret gæster...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds