ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
En klassiker er en forfatter, der endnu bliver citeret, men ikke længere læst.
Alfred Hitchcock

Fastelavnsboller med creme


Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og traditionen tro skal der fastelavnsboller på bordet. Her er en god opskrift, der nok skal skabe glæde og hygge i det lille hjem.


Ingredienser

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
ca. 375 g hvedemel

Creme:
1 pasteuriseret æg
2 spsk sukker
2 dl mælk
1½ spsk hvedemel
korn fra en ½ vaniljestang

Glasur:
100 g florsukker
1 spsk mørk rom


Fremgangsmåde

Dej:
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller et rent viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme:
Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, stadig under piskning, i ca. 3 minutter. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.

Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt lidt mel hvis det er nødvendigt. Rul dejen ud til en firkantet plade ca. 40 x 40 cm. Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter ca. 10 x 10 cm. Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke løber ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter. Bag bollerne midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.

Glasur:
Rør florsukker og rom sammen og fordel glasuren på bollerne, når de er kølet af.


Skrevet 4. marts 2011 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Natuzzi
 UnderCover by LE KLINT
 Rosendahl
 Menu
 Jesper Holm
 GUBI
 Andre artikler
Italiensk brød
Godt madbrød, med durummelets karakteristiske og lækre smag...
Læs mere
Ciabatta
Italienerne er fantastiske i køkkenet. Gør dem kunsten efter og bag et sprødt og lækkert ciabatta brød...
Læs mere
Hjemmebagte burgerboller
Her får du en god opskrift på hjemmebagte burgerboller. Fyldet er det kun fantasien, der sætter grænser for!
Læs mere
Gulerodsflute
Nem opskrift på lækre gulerodsflutes...
Læs mere
Vaniljekranse
Her får du opskriften på søde og velduftende vaniljekranse...
Læs mere
Æbletærte med kanel
Nyd duften og smagen af en hjemmebagt æbletærte med kanel...
Læs mere
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Banan, ananas, jordbær og andre skønne frugter dyppet i varm chokolade...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds