ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Vi har kunsten for ikke at dø af sandheden.
Friedrich Nietzsche

Aarstidernes nordiske hverdagsmad


Denne kogebog er et bud på fremtidens køkken fra foregangsfolkene inden for udviklingen af økologiske grøntsager i Danmark gennem de sidste 10 år. Den viser, hvordan vi uden de store anstrengelser kan leve sundere og belaste miljøet mindre, samtidig med at vi laver supernem og lækker mad til middagsbordet. Det kan vi gøre ved dels at indføre en 80/20-madregel på middagsbordet, så vi spiser en hel del mindre kød og meget mere grønt, og dels ved at anvende flere dansk producerede grøntsager i vores madlavning.

De 70 opskrifter i Aarstidernes nordiske hverdagsmad er blevet til som et dogmeprojekt, hvor tre af erfarne kokke, en fotograf, en grafiker og nogle skriverkarle mødtes på en pløjemark på Aarstidernes gartneri i Billeslund i Jylland. Her var opstillet en høstvogn med tre kogeblus, et åbent bål og kassevis af dejlige grøntsager, noget godt kød og nogle friske fisk. Og så var det ellers bare om at få fuldt blus på inspirationen og lade ideerne til lækre retter og skønne smagssammensætninger komme i en lind strøm. Som det fremgår, var det ikke noget problem. Opskrifterne, der er befriende fri for lange ingredienslister, men samtidig formidler glæden ved de gode råvarer, er samlet i tre kapitler: Grønt - grønt, Grønt - fisk - og Grønt - kød. Bogen indeholder desuden en liste med et god basislager af eddike, perler, gryn, krydderier m.m., som man kan have på hylderne i fremtidens spisekammer.

Bogen blev til over to dage i øs-pøs-silende regnvejr, men arbejdsmoralen, idérigdommen og humøret var i top. Det blev et rustikt møde med en ny måde at lave mad på. Da den sidste jordskok var blevet renset og tilberedt, og det sidste punktum i den sidste opskrift var sat, brød solen frem og den smukkeste regnbue tonede frem på himmelhvælvingen. Se, det er et udtryk for ægte - grøn kærlighed.

Forfattere: Trine Hahnemann, Carsten Kyster, Søren Ejlersen
Udgives af Politikens Forlag

Lagt på 23. september 2011 af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Rosendahl
 Jesper Holm
 Faber
 Natuzzi
 GUBI
 Andre artikler
I køkkenet med Karen Blixen
For Karen Blixen var gastronomi en kunstart på lige fod med litteratur, musik og maleri...
Læs mere
Jamie Oliver - Grønt
Stadig flere ønsker at spise mere grønt, hvad enten det skyldes helbredsmæssige årsager, økonomiske hensyn eller...
Læs mere
Enkelt
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning...
Læs mere
Holms desserter
Claus Holm har skiftet salt ud med sukker...
Læs mere
Lev sundt året rundt
Slankekure, lynkure, suppekure og juicekure lover alle en sundere livsstil og en slank krop. Du kan tabe dig på kort sigt, men...
Læs mere
Grøn Mad - Let at lave
Grøn Mad - Let at lave er til dig, der gerne vil spise flere grønsager...
Læs mere
River Cafe
120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst fra legendarisk London-restaurant...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds