ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Gamle mænd er farlige. Fremtiden er dem ligegyldig.
George Bernard Shaw

Guide til drikkepenge

Mon ikke et par ekstra euro i drikkepenge kunne fremtvinge et smil på læben hos denne bartender på Abaco i Palma på Mallorca?

Man kan komme ganske langt med et varmt håndtryk og det gode ord "tak"...

Men det er ikke lige det, der forventes, når den venlige piccolo på dit feriehotel - med sved på panden - har slæbt dine tunge kufferter op på dit værelse og nu står med den højre hånd fremstrakt.

Spørgsmålet om drikkepenge er et af de oftest stillede spørgsmål til guider verden over. Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, har netop (uge 25/2012) bedt deres guider indsamle retningslinjerne for kunsten at give drikkepenge i 20 populære ferielande samt om bord på et krydstogtskib.

- Svarene er bestemt ikke entydige. I visse lande uden for EU er drikkepenge en del af lønnen og derfor næsten obligatorisk, mens det i andre lande er et nærmest ukendt begreb, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Han peger også på, at drikkepengene skal tilpasses det økonomiske niveau i de enkelte lande. – En tjener på en god restaurant på Phuket tjener ca. 1.700 kr. om måneden. Han vil blive noget overrasket, hvis han modtog drikkepenge i samme størrelsesorden, som tjeneren på Waldorf Astoria i New York, der lægger 25 pct. på regningen, når der er flere end seks i selskabet, siger Torben Andersen.

Verden over breder begrebet All Inclusive sig som en steppebrand. For fem år siden var fem procent af Spies’ sommerrejser med alt inkluderet – i denne sommer er tallet vokset til hele 40 pct.

- På All Inclusive-hoteller kan lidt drikkepenge også gøre underværker. Giv drikkepenge til bar- og serveringspersonalet i starten af din ferie. Det kan udløse en bedre og hurtigere service, måske også et godt bord på terrassen til middagen, siger Torben Andersen, der også anbefaler generelt at give ”a conto-beløb” på drikkepenge i løbet af ferien. Det kan være med til at fremtrylle lidt ekstra smil, en blomst på værelset eller lidt ekstra håndklæder.

Stadig flere hoteller tilbyder spa-behandlinger. Hvis ”service charge” ikke indgår i prisen for behandlingen, anbefales det at give 10-15 pct. til den, der har behandlet én.

Og husk: som udgangspunkt gives drikkepenge i den lokale valuta, så modtageren ikke skal gå i banken for at veksle småbeløb i f.eks. danske kroner.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds