ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Der er to typer mennesker i denne verden - de gode og de onde. De gode sover bedre om natten, men de onde ser ud til at nyde de vågne timer mere.
Woody Allen

Vær forberedt på skybrud


De senere års massive skybrud har fået mange boligejere til at installere en såkaldt faskine, så regnvandet kan nedsive inden for grundens egne rammer. Hvis faskinen skal fungere optimalt, er det vigtigt at holde den fri for blade og sand. Sådan lyder det fra tagrendespecialisten Lindab Profil, der giver gode råd forud for sommerens regnskyl.

Oversvømmede kloakker, gader der løber i vand og afløb, hvor vandet pibler op, var virkeligheden mange steder i landet, da Danmark sidste sommer blev ramt store skybrud. Flere kommuner varsler derfor med, at give husejerne mulighed for selv at varetage afledningen af regnvand på deres grund og dermed spare en del af den kommunale tilslutningsafgift for regnvand.

Det har allerede nu fået mange boligejere til at etablere faskiner, der nedsiver regnvandet på egen grund. Faskinerne er også blevet udbredt i en lang række nye og eksisterende boligområder, og på den måde er boligejerne med til at løse udfordringen med de store regnmængder ved ikke at belaste det kommunale kloaksystem.

Få en effektiv faskine
For at sikre en velfungerende faskine, er der dog en række huskeregler, boligejeren bør kende. Faskinen er i princippet en hullet kasse, der graves ned i jorden, hvor den opsamler regnvandet, der gradvist siver ud igen og ned i jorden. Hvis ikke sand og løse blade forhindres i at trænge ind i faskinen, kan det efterhånden tilstoppe faskinen, så nedsivningen reduceres. Samtidig vil vandet hobe sig op og i værste fald pible ovenud. Derfor er det vigtigt, at sand og løse blade sies fra regnvandet, inden det ledes til faskinen.

Suppler sandfanget med en løv-si
Normalt er sand og andre partikler intet problem, da regnvandet fra nedløbsrøret ofte bliver ledt ned i en såkaldt tagnedløbsbrønd med et integreret sandfang. Sandfanget tilbageholder sand og andre tunge partikler, som synker til bunds, og forhindrer det i at flyde ind i faskinen. Anderledes ser det ud med blade og andre genstande, der flyder ovenpå og ikke fanges i sandfanget. De flyder nemlig med regnvandet væk fra tagnedløbsbrønden og ind i faskinen.

Men med den rette si-løsning er det relativt let at sikre en renholdt og velfungerende faskine. Til det formål tilbyder Lindab Profil den selvrensende løv-si SLS, som monteres for enden af nedløbsrøret, hvor den løbende sier løse blade og andre større partikler fra regnvandet, inden det løber videre til nedløbsbrønden. Det reducerer risikoen for tilstopning af faskinen væsentligt.

Spar tid på at rense tagrenderne
Ud over at reducere husejerens bekymringer og risikoen for en tilstoppet faskine, gør den selvrensende løv-si fra Lindab Profil også rensningen af tagrenderne lettere. Det er dog stadig en god idé, at husejerne i forbindelse med løbende vedligehold af huset renser tagrenderne for blade efter særligt stort løvfald som for eksempel om efteråret.

Også husejere uden en faskine kan således have glæde af en hjælpende hånd fra løv-sien, der betyder færre timer på stigen, når tagrenden skal renses. Løv-sien på nedløbsrøret skal blot renses cirka en gang om året eller efter behov.

Løv-sien SLS er en del af Lindab Profils tagrendesystem Lindab Rainline, der forhandles af byggemarkeder og tømmerhandler over hele landet.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Stiga
 Link Company
 Starka
 RAIS
 Biolet ukrudtsbrændere
 Vitavia
 Andre artikler
Døre med flere formål skaber mere plads
Med kreativ snilde kan døren blive en aktiv spiller i boligindretningen, som spejl, tavle eller...
Læs mere
Skab mere lys og liv i boligen med glasløsninger
Nye kreative glasløsninger i gulve, vægge og til interiør viser, hvor enkelt indretningen kan...
Læs mere
Smuk og nænsom renovering af ældre villaer
Vinduer med de nyeste teknologier giver bedre indeklima og ’usynlige’ energiforbedringer, fordi de...
Læs mere
Plads til syltetøj, soya og squash
Stadig flere vælger at indrette et rum til mad og drikke – viktualierummet...
Læs mere
Gardena smart System
Nu kan du få en velplejet have uden at bruge kræfter på det. Med Gardena smart System kan du med et par klik på din smartphone...
Læs mere
ViewOnHome - smart trådløs overvågningsløsning
ViewOnHome Shield 200 er en enkel og intuitiv trådløs overvågningsløsning, baseret på...
Læs mere
 ZoomRooms
 Biolet ukrudtsbrændere
 Faber
 Link Company
 Lyngsøe A/S
 RAIS
 Starka
 Stiga
 Vitavia
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds