ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab.
Aristoteles

Ukrudt


I midten af 1700-tallet blev det hidtil vildeste oplysningsprojekt sat i sving med det botaniske pragtværk Flora Danica. Her fik danskerne vilde urter på verdens fineste porcelæn. Alligevel skulle der gå mere end 300 år, før nordiske urter kunne vise sig på de fine restauranter.

Siden har nordisk mad gået sin sejrsgang verden over, og så er resten af historie. Sådan da. For de vilde urter er endnu ikke nået ned i frikadellefarsen eller i almindelige menneskers kasseroller. Tværtimod forbindes krydderurter stadig som oftest med nogle få halvslatne brungrønlige duske i supermarkedet og ikke med de saftspændte smagseksplosioner og vitaminbomber, de er. Det er synd og skam, og det vil vi gerne lave om på.

For det behøver ikke være svært at lave mad med vilde urter. Tværtimod kan det være sjovt, supersundt og tilmed ganske gratis. Bogen er skrevet til dig, der elsker mad, der smager af noget og kan lide at prøve noget nyt. Retterne er enkle og rustikke og lige til at gå til. Så følg snuden, og tag med på en gastronomisk sanserundfart i den danske muld.

Titel: Ukrudt
Forfattere: Rasmus Leck Fischer og Katja Dahlberg
Forlag: People'sPress

Lagt på 31. juli 2012 af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Jesper Holm
 Faber
 Natuzzi
 Rosendahl
 Menu
 Andre artikler
I køkkenet med Karen Blixen
For Karen Blixen var gastronomi en kunstart på lige fod med litteratur, musik og maleri...
Læs mere
Jamie Oliver - Grønt
Stadig flere ønsker at spise mere grønt, hvad enten det skyldes helbredsmæssige årsager, økonomiske hensyn eller...
Læs mere
Enkelt
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning...
Læs mere
Holms desserter
Claus Holm har skiftet salt ud med sukker...
Læs mere
Lev sundt året rundt
Slankekure, lynkure, suppekure og juicekure lover alle en sundere livsstil og en slank krop. Du kan tabe dig på kort sigt, men...
Læs mere
Grøn Mad - Let at lave
Grøn Mad - Let at lave er til dig, der gerne vil spise flere grønsager...
Læs mere
River Cafe
120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst fra legendarisk London-restaurant...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds