ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

LES MISÉRABLES


De var der alle sammen, da gallapremieren på filmversionen af den storslåede musical løb af stabelen i aftes: Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway, Eddie Radmayne og Amanda Seyfried stillede op på den røde løber foran den legendariske biograf ODEON på Londons Leicester Square.

Der var ikke mangel på stjernestøv, da LES MISÉRABLES havde verdenspremiere i aftes. Det foregik midt i den engelske hovedstad – og nærmere betegnet på ODEON på Leicester Square. Egentlig har filmen først premiere den 25. december i USA, den 11. januar i Storbritannien og den 21. marts i Danmark, men stjernerne og det ivrigt ventende publikum tog forskud på glæderne ved den storslåede gallapremiere i London.

Et kvart århundrede undervejs
I næsten 25 år har verden ventet på filmatiseringen af musicalfænomenet LES MISÉRABLES, én af verdens ubestridt største musicalsucceser. Den er set af mere end 60 millioner mennesker i 43 lande og 300 byer på 21 sprog og på 27. år fortsætter med at slå rekorder overalt.

Flere filmudgaver har været på tegnebrættet, men ingen af dem blev til noget. Men nu er det endelig lykkedes. Superproducenten Cameron Mackintosh bag den originale produktion af musicalen har sammen med Working Title samlet et drømmehold af den anden verden til at bringe LES MISÉRABLES til live på det store lærred.

Filmen er instrueret af Oscar-belønnede Tom Hooper, som stod bag Kongens Store Tale, og på rollelisten ses bl.a. Hugh Jackman i den altdominerende hovedrolle som Jean Valjean, Russel Crowe som hans nemesis, politimanden Javert, Anne Hathaway som Fantine, Sacha Baron Cohen og Helena Bonham Carter som Monsieur og Madame Thénardier samt Amanda Seyfried, Eddie Redmayne og Aaron Tveit i de øvrige store roller.

Stjernerne synger LIVE
Det, der gør filmatiseringen af LES MISÉRABLES til noget helt særligt er, at stjernerne har sunget LIVE under optagelserne. Der har altid været tradition for, at de medvirkende i en musical-film først går i studiet og indspiller sangene, og så mimer de til musikken, når filmen optages. Men ikke her.

Instruktøren Tom Hooper er gået målrettet efter at skabe de store, autentiske følelser, og derfor har han givet stjernerne frie rammer til at skabe deres egne fortolkninger og synge LIVE på settet. På den måde er det skuespillerne, der bestemmer tonen, rytmen og følelserne i sangene, og så indspilles musikken bagefter med et 70-personer stort symfoniorkester.

Handlingen
LES MISÉRABLES er en episk fortælling om drømme, lidenskab, håb og frelse baseret på Victor Hugos klassiker De Elendige, som foregår i Frankrig i 1800-tallet. Hugh Jackman spiller straffefangen Jean Valjean, der efter 19 års fangeskab for at have stjålet et brød til sin sultne søster, stikker af under en prøveløsladelse og lægger sit liv om. Den nådesløse politimand Javert sværger at finde ham og sætter efter.

Nogle år efter har Valjean taget navneforandring og er blevet borgmester i en lille provinsby. Han møder den fattige, men døende fabriksarbejder Fantine, som han tager sig af, og en dag betror hun ham, at hun har en lille datter, som hun vil have ham til at tage sig af, når hun dør. Javert kommer på sporet af ham, og da Fantine dør, beslutter Valjean at flygte med den lille pige til Paris’ gader, hvor deres liv ændres for altid.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Subaru
 Hyundai
 Ford
 Chevrolet
 Andre artikler
Far til fire i solen
Familien er rejst på tiltrængt solferie, hvor den skal stå på fred, afslapning og familiehygge...
Læs mere
National Geographic laver ny serie med Morgen freeman
National Geographics seere kan se frem til et stort 2018...
Læs mere
Will Smith vært på "Vores utrolige planet"
Hollywoodskuespilleren Will Smith skal være seernes guide i den nye 10 episoder lange serie...
Læs mere
Antonio Banderas som Pablo Picasso
Pablo Picasso er én af det 20. århundredes mest indflydelsesrige og lovpriste kunstnere...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds