| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | |
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv. | Piet Hein |
|
| | | |
| | | Hjemmelavet hyldebærsaft uden kalorier |
|  | Hjemmelavet hyldebærsaft |
Hjemmelavet hyldebærsaft med ”0” kalorier. Lige nu bugner det med hyldebær rundt om i de fleste haver. Er der noget skønnere end at drikke hyldesaft eller hyldesuppe af egen produktion? Så på med vanten! Til formålet er det smart at gemme mælke- eller juicekartoner, som jo bagefter kan gå i fryseren – men saftglas fra den lokal isenkræmmer er også velegnede. Hvis man vil spare på kalorierne kan man i stedet for sukker bruge sødemiddel: F.eks. ´”Hermesetas Drys-Let” med Stevia, som er næsten kaloriefrit, eller endnu bedre med ”Hermesetas Flydende” med Stevia opnår man faktisk ”0” kalorier! Husk på, at hyldebær skal koges, inden man benytter dem i madlavningen! Hyldebærsaft Svarer til 1,25 liter 1 kg. hyldebær 4 dl. vand 2 spsk. Hermesetas Flydende med Stevia eller 15 spsk. Drys-Let med Stevia Skyl bærrene, læg dem i en gryde og tilsæt vand. Om nødvendigt spædes til med lidt mere vand. Koges sagte ved svag varme i 10–15 min. Saften sies og koges op igen, hvorefter sødemiddel tilsættes lidt efter lidt, indtil smagen passer. Skum saften godt af og fyld på mælkekartoner eller glas/flasker. | | |
| Lagt på af LMM | | | |
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |