ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
I gamle dage havde man pinebænke. Nu har man pressen.
Oscar Wilde

Aalborg Jule Akvavit

Aalborg Jule Akvavit 2013

Julen er dråbernes fest Aalborg Jule Akvavit sikrer velsmag og elegance på julebordet.
For 32. år i træk sætter danskernes foretrukne juleakvavit traditionsrig velsmag på julemenuen. Aalborg Jule Akvavit er mere end 130 års dansk brændevinshistorie hældt på smukke, skulpturelle flasker. Med appel til kvalitetsbevidste ganer og samlere.

Luksusakvavit med fyldig smag
I dag står Aalborg Jule Akvavit som et symbol på hyggeligt fællesskab med familie og venner, når vi samles til julefrokost. Den traditionsrige juleakvavit er en hyldest til fortidens brændevinshåndværk og fremstilles efter gamle akvavitrecepter fra slutningen af 1800-tallet. Smagen er rustik og fyldig, med tydeligt præg af kommen og diskrete noter af dild, fennikel, kanel og appelsin til at fuldende julestemningen.

Det er tilladt at nippe
I Danmark har vi helt specielle ritualer omkring juleakvavitten, og der hersker da også nogle sejlivede myter omkring måden at drikke på. Akvavitekspert og R&D direktør i ArcusGruppen Lars Kragelund fortæller:
”Traditionelt nydes juleakvavitten til sild og drikkes i én mundfuld. Men det er også helt OK at nippe til og nyde sin akvavit, så man får alle smagsnoter med. For en god akvavit er lige så kompleks som en whisky og skal nydes i alle sine nuancer. Om man foretrækker sin juleakvavit fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Med sin høje alkoholstyrke og høje kommenindhold folder en iskold juleakvavit helt naturligt sin smag ud i mundhulens 32° varme, og der er jo også stor æstetik i at servere akvavitten i et koldt, frosted glas. Det eneste, jeg med sikkerhed anbefaler, er, at akvavit nydes i godt selskab og i moderate mængder.”

Der er snaps og så er der akvavit!
I daglig tale skelner de færreste mellem snaps og akvavit, men det er langt fra alt brændevin, der må kaldes akvavit. Ifølge en EU-forordning skal en akvavit nemlig være fremstillet, så aroma og smag primært stammer fra destillater fra frø af kommen og/eller dild. Desuden må der ikke tilsættes essensolier, og alkoholprocenten skal være minimum 37,5 %. Med sin karakteristiske kommenaroma og en alkoholstyrke på hele 47 % er Aalborg Jule Akvavit den ideelle ledsager til det store danske julebord. Det høje alkoholindhold renser nemlig ganen for den fede mad, ligesom det fremmer fordøjelsen.

Brug akvavit til og i mad
Akvavit kan med fordel drikkes til mange forskellige typer mad, da spritten er rigtig god til at transportere aromaer. Men også i mad, kan den løfte en ret og bringe nye smagsnuancer til tallerkenen. Stænk fx julesylten med Aalborg Jule Akvavit, det giver en fin, skarp kontrast til det sure syltede. Eller pift flæskestegen op med akvavitmarinerede figner. Endelig er det jo oplagt, at bruge akvavitten i den traditionsrige julegløgg, hvor den giver masser af smag og indre varme.

Dejlige dråber på eftertragtede flasker
Med 32 år på etiketten er Aalborg Jule Akvavit for længst blevet et eftertragt samlerobjekt og en klassisk værts- og julegave. En del af succesen skyldes det skiftende flaskedesign. Hvert 3. år kommer akvavitten nemlig i en ny, skulpturel flaske, og faktisk er det blevet en tradition, at de udtjente støbeforme destrueres ved en rituel handling på fabrikken. Dog fornys gavekartonen hvert år med varierende farve og dekoration.

Aalborg Jule Akvavit kommer i år i en smuk dråbeformet flaske, som har fundet sin inspiration i de fine akvavitdråber. Flasken er pakket i en eksklusiv rød gaveæske prydet med en gylden juleklokke.

Forhandles hos vinhandlere og i førende dagligvarebutikker. Vejl. pris: 199,95 kr. for 70 cl.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds