ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Alle sandheder er lette at forstå, når først de er opdaget; problemet er at opdage dem.
Galileo Galilei

Fastelavnsmuffins

Foto: Odense Marcipan

Selve ordet fastelavn betyder fasteaften og er efter gammel skik begyndelsen på 40 dages faste, der skal forberede os til påsken og markeringen af genopstandelsen. Det var også en gammel skik at feste og spise godt i nogle dage, inden fasten begyndte, og det har siden udviklet sig til traditionerne med at bage fastelavnsboller og andre lækre sager.

Det er også en gammel skik at klæde sig ud til fastelavn, og selve traditionen med fastelavnsris er mere end 1000 år gammel. I dag er den oprindelige kat i tønden afløst af appelsiner, slik og en kat i karton. Og med denne opskrift fra Odense Marcipan kan fastelavn også fejres med slå-katten-af-tønden kager.

Fastelavnskatte

12 store muffins

200 g smør

200 g sukker

1 spsk. vaniljesukker

1/4 dl kakao

1 spsk. lakridspulver

3 æg str. M/L

200 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

100 g smeltet Odense Mørk Chokolade

Icing

200 g flormelis

1 spsk. kakao

75 g smeltet Odense Mørk Chokolade

50 g blødt smør

Ca. 2 spsk. mælk

Pynt – nougat, lyse chokoladeknapper, mørk chokolade

Sådan gør du
Rør smør, sukker, vaniljesukker, kakao og lakrids blødt. Pisk æggene i et ad gangen.

Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Rør smeltet chokolade i dejen og fordel den i muffinsforme.

Bag dem ved 175C i ca. 25 min. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Afkøl kagerne på en bagerist.

Bland flormelis og kakao og kom smeltet chokolade samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 min. til en lind icing.

Pynt kagerne med icing, chokoladeknapper, nougattrekanter og smeltet chokolade så kagerne ligner katte.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 Jesper Holm
 Rosendahl
 Natuzzi
 Andre artikler
Italiensk brød
Godt madbrød, med durummelets karakteristiske og lækre smag...
Læs mere
Ciabatta
Italienerne er fantastiske i køkkenet. Gør dem kunsten efter og bag et sprødt og lækkert ciabatta brød...
Læs mere
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Banan, ananas, jordbær og andre skønne frugter dyppet i varm chokolade...
Læs mere
Kransekage
Bag din egen kransekage til nytårsaften...
Læs mere
Vaniljekranse
Her får du opskriften på søde og velduftende vaniljekranse...
Læs mere
Blåbærmuffins
Lækre og smagfulde blåbærmuffins der smager skønt til eftermiddagsteen...
Læs mere
Hjemmebagte burgerboller
Her får du en god opskrift på hjemmebagte burgerboller. Fyldet er det kun fantasien, der sætter grænser for!
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds