ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Gamle mænd er farlige. Fremtiden er dem ligegyldig.
George Bernard Shaw

Drop pulversovsen

Michelin-kok Erik Lallerstedt og Søren Gericke

Søren Gericke og svensk Michelin-kok vil have danskerne til at droppe pulversovsen
Danmark er det land i Skandinavien, der spiser mest pulversovs. Det skal der laves om på, mener den svenske Michelin-kok Erik Lallerstedt og Søren Gericke, der vil have danskerne til åbne øjnene for bedre sovs. Det sker samtidig med at svenskernes favorit sauce ’Eriks Saucer’ indtager de danske kølediske.

Med Søren Gericke som dansk frontfigur, lander den svenske Michelin-kok Erik Lallerstedt saucer nu i supermarkeder over hele Danmark. Eriks Saucer er de seneste år blevet svenskernes favoritsovs, og nu skal danskerne også for alvor lære at smage og kende forskel på god og dårlig sauce:

” I alt for mange år har alt for mange danskere blandet pulver og vand og troet, at det var sovs men det har altså ikke noget at gøre med sovs, hvis du spørger mig. Med Eriks Saucer kommer der en færdigsovs, som er lavet på samme måde som, man vil gøre det i et restaurantkøkken og det kan smages, derfor har jeg sagt ja til at være med i projektet,” siger Søren Gericke, der sammen med Erik Lallerstedt, introducerer ’Eriks Saucer’ i Danmark:

”Vi både tror og håber på, at danskerne kommer til at sætte pris på vores sovser, som er lavet helt fra bunden og som både i smag og konsistens er præcis, som en sovs skal være. Samtidig håber vi også, at vi med vores sovser kan være med til at løfte standarden og forventninger til, hvordan god sovs smager, også når danskerne går i køkkenet og laver deres egen sovs,” siger Erik Lallerstedt.

En sovs skal være fyldig og smagfuld
Hvordan en god sovs skal være er Søren Gericke og Erik Lallerstedt i øvrigt rørende enige om:

”En sovs skal først og fremmest være fed og aromatisk i sin konsistens og så må den for guds skyld ikke være vandbaseret, hvilket man desværre ser alt for tid både i køkkenet og blandt færdigsovsene. Hellere en god og federe sovs i mindre mængder, frem for en hel balje tynd vandsovs eller i værste fald en pulversovs,” siger Søren Gericke.

Svenskerne køber god færdigsovs – danskerne køber pulversovs
Eriks Saucer håber, at Danskerne vil følge i hælene på det øvrige Norden, når det gælder færdigsovs.

”Vi kigger selvfølgelig nøje på markedsudviklingen i Norden. Og når vi får tal fra de svenske og danske supermarkeder, er det slående hvor stor en forskel der er i sovsevaner. Hvor eksempelvis pulversovsen ikke udgør mere end max 20 procent af sovsemarkedet i Sverige, vil jeg skyde på at det tilsvarende tal for Danmark er helt oppe på i nærheden af 75 procent,” siger Michael Fordell, analysechef i Eriks Saucer.

Og ifølge Søren Gericke er det på høje tid, at sovsen får lidt mere opmærksomhed:
”Vi danskere er efterhånden blevet gode til at købe gode råvarer som bedre kød og grøntsager. Men hvad nytter det, hvis det hele spoleres af en jammerlig sovs”, siger Søren Gericke.

Eriks Saucer er pt. den mest solgte færdigsovs i Sverige. Sovsen bliver tilberedt i et storkøkken i Stockholm af uddannede kokke. Sovsen kan både spises kold eller let varmet.

Grundlæggende er der tre typer færdigsovs på det danske marked
• Pulversaucen som kan blandes op med mælk eller vand. Indeholder typisk stivelse, dextrose, hvedemel, gærekstrakt, emulgatorer m.m.
• Færdiglavet sauce med lavt umættet fedtindhold. Typisk er vand den primære ingrediens i denne type sauce ligesom der er en del smagsforstærkere i.
• Færdiglavet sauce med højt umættet fedt indhold. Rapsolie og æggeblommer er den primære råvarer i denne type sauce. Eriks Saucer er et eksempel på denne type af sovs, som der indtil nu ikke har fundet nogen af på det danske marked.

Om Eriks Saucer
• Udviklet af en den første svenske Michelin-kok Erik Lallerstedt, som en protest mod de købesaucer der eksisterede på markedet.
• Tilberedt af rigtige kokke i et forstørret køkken.
• Kun brug af de bedste nordiske råvarer.
• Fedtprocenten er for bearnaisens vedkommende ligesom når du laver en bearnaise selv derhjemme.
• Kan spises både direkte fra køleskabet og opvarmet.
• Lavet ud fra devisen ”når du skal spise ude, derhjemme”

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 UnderCover by LE KLINT
 GUBI
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Menu
 Andre artikler
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Cafe latte i tre variationer
Cafe latte choko, cafe latte sirup og cafe latte vanille. Kun fantasien sætter grænser!
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Oksekød med jordnødder
Oksekød og kartofler i kokos-karry sauce, toppet med bønnespirer og jordnødder...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Hjemmelavet Chai te
Krydret indisk te med et drys kanel...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds