ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En bank er et sted, hvor du kan låne penge, hvis du kan bevise du ikke har brug for dem.
Bob Hope

Fresh Food Festival

Fresh Food Festival

Nu får begrebet ’festival’ en helt ny betydning, når sommerens sundeste festival slår dørene op, og inviterer sportsinteresserede, helse bevidste folk, raw food entusiaster, veganere og andre interesserede indenfor.

Danmarks sundeste festival har to ting til fælles med Roskilde festivalen. De afholdes begge i juli måned og de foregår lidt uden for Roskilde, men her hører alle ligheder også op. På Danmarks sundeste festival, der også kaldes Fresh Food Festivalen, er der hverken musik, alkohol, stoffer, rygning, sene sengetider eller røde pølser. Faktisk er der slet ikke noget opvarmet mad og i stedet består maden udelukkende af rå frugt og grønt i kæmpe mængder. Det vil sige ingen brød, mælk, kød, pasta, kartofler eller kaffe, men i stedet bananer, meloner, jordbær, agurker, tomater og friskpresset appelsinsaft.

Fresh Food Festivalen er en fire dages international raw food- og sundheds festival, og er Danmarks eneste af slagsen. Den afholdes den 17.-20. juli, og tiltrækker folk fra hele verden, der gerne vil leve sundere. I stedet for musik og ølboder er samlingspunktet kost, motion, foredrag og sociale aktiviteter, og dagen på festivalen starter kl. 7.30 med fitnesstræning, morgenløb og yoga og slutter senest kl. 22.30. Vil man gerne møde andre super sunde mennesker, er aktiviteter som f.eks. speeddating, swingdance, fruity games og sang om lejrbålet de helt perfekte muligheder.

Programmet byder også på en lang række foredrag af førende internationale eksperter, som f.eks. amerikaneren Doug Graham der er forfatter til bogen ’The 80/10/10 Diet’ og hans kone Prof. Rozalind Graham. Ansvarlig for maden er den kendte raw food kok Chris Kendal fra Canada, og man kan også høre foredrag af bl.a. ultra marathonløberen Grant Campbell fra Australien, svenske Nature Cure uddannede Erik Karlsson samt danske foredragsholder Gitte Koldtoft, der er stor fortaler for en plantebaseret kost.

Til måltiderne serveres der store mængder frugt og grønt ud fra principperne bag den hastigt voksende raw food retningen 80/10/10, der også kaldes HCLF (High Carb Low Fat), ’Rask på Raw’ kosten eller banan-kuren. Det betyder, at hovedvægten ligger på frisk, rå, økologisk frugt og dertil alt i salat og grøntsager. Intet er opvarmet, intet er animalsk og modsat gourmet raw food er det med lavt fedtindhold og så lidt tilberedning som muligt.

Formålet med festivalen er at skabe mere fokus på, hvordan vi gennem vores kostvalg og livsstil kan påvirke ikke alene vores egen sundhed, men også jordens. Fx kan man blot ved at udskifte en enkelt bøf med vegetabilske fødevarer begrænse CO2-udledningen og vandforbruget betydeligt.

Festivalen foregår på Osted Fri- og Efterskole og inkluderer overnatning og bespisning. Både unge som gamle, samt familier med børn er meget velkomne, og det er også muligt at købe endags pas. Efter festivalen er der tre dage med ekstra aktiviteter i København, og da det er en international festival foregår alt på engelsk.

Læs mere på www.freshfoodfestival.com

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Frk. Lisberg
 ICHI
 BY GROTH
 Cottonfield
 Pre End
 Bison
 Andre artikler
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Gå dig slank
Det første du taber ved at gå på slankekur, er dit humør...
Læs mere
20 simple slanketips
Her har du 20 simple slanketips, der gør det lettere at holde den slanke linie...
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds