ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Lykken er at være sig selv nok.
Aristoteles

Fresh Food Festival

Fresh Food Festival

Nu får begrebet ’festival’ en helt ny betydning, når sommerens sundeste festival slår dørene op, og inviterer sportsinteresserede, helse bevidste folk, raw food entusiaster, veganere og andre interesserede indenfor.

Danmarks sundeste festival har to ting til fælles med Roskilde festivalen. De afholdes begge i juli måned og de foregår lidt uden for Roskilde, men her hører alle ligheder også op. På Danmarks sundeste festival, der også kaldes Fresh Food Festivalen, er der hverken musik, alkohol, stoffer, rygning, sene sengetider eller røde pølser. Faktisk er der slet ikke noget opvarmet mad og i stedet består maden udelukkende af rå frugt og grønt i kæmpe mængder. Det vil sige ingen brød, mælk, kød, pasta, kartofler eller kaffe, men i stedet bananer, meloner, jordbær, agurker, tomater og friskpresset appelsinsaft.

Fresh Food Festivalen er en fire dages international raw food- og sundheds festival, og er Danmarks eneste af slagsen. Den afholdes den 17.-20. juli, og tiltrækker folk fra hele verden, der gerne vil leve sundere. I stedet for musik og ølboder er samlingspunktet kost, motion, foredrag og sociale aktiviteter, og dagen på festivalen starter kl. 7.30 med fitnesstræning, morgenløb og yoga og slutter senest kl. 22.30. Vil man gerne møde andre super sunde mennesker, er aktiviteter som f.eks. speeddating, swingdance, fruity games og sang om lejrbålet de helt perfekte muligheder.

Programmet byder også på en lang række foredrag af førende internationale eksperter, som f.eks. amerikaneren Doug Graham der er forfatter til bogen ’The 80/10/10 Diet’ og hans kone Prof. Rozalind Graham. Ansvarlig for maden er den kendte raw food kok Chris Kendal fra Canada, og man kan også høre foredrag af bl.a. ultra marathonløberen Grant Campbell fra Australien, svenske Nature Cure uddannede Erik Karlsson samt danske foredragsholder Gitte Koldtoft, der er stor fortaler for en plantebaseret kost.

Til måltiderne serveres der store mængder frugt og grønt ud fra principperne bag den hastigt voksende raw food retningen 80/10/10, der også kaldes HCLF (High Carb Low Fat), ’Rask på Raw’ kosten eller banan-kuren. Det betyder, at hovedvægten ligger på frisk, rå, økologisk frugt og dertil alt i salat og grøntsager. Intet er opvarmet, intet er animalsk og modsat gourmet raw food er det med lavt fedtindhold og så lidt tilberedning som muligt.

Formålet med festivalen er at skabe mere fokus på, hvordan vi gennem vores kostvalg og livsstil kan påvirke ikke alene vores egen sundhed, men også jordens. Fx kan man blot ved at udskifte en enkelt bøf med vegetabilske fødevarer begrænse CO2-udledningen og vandforbruget betydeligt.

Festivalen foregår på Osted Fri- og Efterskole og inkluderer overnatning og bespisning. Både unge som gamle, samt familier med børn er meget velkomne, og det er også muligt at købe endags pas. Efter festivalen er der tre dage med ekstra aktiviteter i København, og da det er en international festival foregår alt på engelsk.

Læs mere på www.freshfoodfestival.com

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Iceman
 Redgreen
 By Malene Birger
 Soaked in Luxury
 Natuzzi
 VILA
 Andre artikler
Kalorier – ven eller fjende?
I de rette mængder giver de os energi og næring, men hvis vi overdriver, sætter de sig...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds