ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
I gamle dage havde man pinebænke. Nu har man pressen.
Oscar Wilde

Copenhagen Summer Dance


Copenhagen Summer Dance har gennem årene etableret sig som en populær sommertradition. Bag den stort anlagte begivenhed står Dansk Danseteater, som er Danmarks største og mest prisvindende moderne dansekompagni.

Forestillingsrækken strækker sig over en uge og byder på dans i verdensklasse. Publikum kan opleve ni helt unikke værker, der repræsenterer det bedste inden for moderne dans og ballet – alt sammen under åben himmel i Københavns Politigårds stemningsfulde rammer.

Moderne dans skal ud til et bredere publikum
Da Tim Rushton, som har vundet ikke mindre end fire Reumert-priser, overtog kompagniet i 2001, havde han en klar mission: At brede den moderne dans ud til et større publikum. Det har han haft stort held med, og i år kan Copenhagen Summer Dance således fejre sit 10-års jubilæum med et flot program.

Copenhagen Summer Dance er en event med internationalt format, der byder på uddrag fra flere af Dansk Danseteaters forestillinger. Publikum kan blandt andet opleve Tim Rushtons Black Diamond, som havde verdenspremiere i maj måned, og som danses af Dansk Danseteaters 16 dansere. Kompagniet vil tilmed vise et uddrag fra værket Riverside med musik af drømmevæversken Agnes Obel, og så kan de fremmødte ikke mindst glæde sig til en forsmag på den kommende sæson – blandt andet:

• Forestillingen Carmina Burana, som er baseret på Carl Orffs populære kor- og orkesterværk. Carmina Burana skal med Dansk Danseteater på Danmarksturné i januar 2015, og her tager Tim Rushton sammen med sit kompagni for anden gang udfordringen op med komponisten Carl Orffs. Koreografien til værket har Alessandro Sousa Pereira og Fabio Liberti stået for.

• En ny solo af Tim Rushton med den italienske Lucia Pasquini, som er kompagniets nye danser.

• Backwards, som er koreograferet af Stefanos Bizas fra Dansk Danseteater, og som danses af Bizas selv sammen med Alba Nadal fra Det Kongelige Teater.

Nationale og internationale biddrag
I Københavns Politigård vil der også være uddrag fra Black Box Dance Companys forestilling Rites og Polyphonie af den højt respekterede Norske National Ballet. Polyphonie er koreograferet af den verdensberømte, engelske koreograf Christopher Wheeldon, der er uddannet på The Royal Ballet School. Efter at have danset i The Royal Ballet og New York City Ballet, har han slået sit navn fast med sin særegne moderne ballet, hvor han har skabt værker til nogle af verdens førende dansekompagnier såsom New York City Ballet, Bolshoi Ballet, Royal Opera House, San Francisco Ballet m.fl. Det er første gang, værket Polyphonie opføres i Danmark.

Det berømte Mariinskij-kor fra Sankt Petersborg, ARKEN gæster ligeledes den smukke Politigård. Det russiske Mariinskij-kor er enestående, ikke kun på grund af korsangernes meget høje kunstneriske niveau, men også på grund af korets historie, der er tæt vævet sammen med udviklingen i det russiske musikliv.

Som noget helt nyt er det til Copenhagen Summer Dance i år muligt at få sin egen koreografi opført af de professionelle dansere fra Dansk Danseteater. Det eneste du skal gøre er at uploade en 15 sekunders film med dine egne trin og bevægelser på Facebook eller Instagram. Tilføj #dansmoderne og del filmen senest den 30. juni 2014 - så udvælger kompagniets kunstneriske leder Tim Rushton en vinder, hvis koreografi Dansk Danseteater opfører som en del af en af forestillingerne på Copenhagen Summer Dance.


Lagt på af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Avivir by Aloe Vera Group
 John Masters Organics
 Evolve Organic Beauty
 La Biosthetique
 Dermalogica
 Weleda
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds