ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Sankt Hans og smagen af sommerfrugt


Denne servering - med jordbær, mangofrugt, melon, friskpresset appelsin og ristet marcipan - kan næsten ikke blive mere frisk og sommerlig på en Sankt Hans aften.

Nyplukkede jordbær direkte fra haven eller friske fra gårdbutikken er noget ganske særligt. For danske jordbær har deres helt specielle og dejlige kraftige smag af bær og en fin sødme skabt af solens varme stråler. Helt perfekte til en Sankt Hans jordbærsalat med marcipancroutoner.

Sankt Hans er bål, samvær og Midsommervisen. Bålene og traditionerne varsler, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter.

Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans-bålet. For at sikre, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg.

Jordbærsalat med marcipan croutoner
(4 personer)

150 g Original Odense Marcipan

1 spsk. rørsukker

Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin

1/2 kg jordbær

1 lille mangofrugt

250 g melon i tern

1/4 dl appelsinlikør

1/2 dl friskpresset appelsinsaft

1 bdt. frisk mynte

Skær marcipanen i tern og vend dem i rørsukker blandet med revet appelsinskal. Læg marcipan-croutonerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225º C i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde.

Halver jordbærrene. Skræl mangofrugten og skær kødet fri fra stenen. Skær mangofrugten i tern og bland dem med jordbær og melon. Hæld cointreau og appelsinsaft over frugten og lad den trække lidt.

Drys med frisk mynte og marcipancroutoner og server straks.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 Rosendahl
 Natuzzi
 GUBI
 Menu
 Andre artikler
Ciabatta
Italienerne er fantastiske i køkkenet. Gør dem kunsten efter og bag et sprødt og lækkert ciabatta brød...
Læs mere
Italiensk brød
Godt madbrød, med durummelets karakteristiske og lækre smag...
Læs mere
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Banan, ananas, jordbær og andre skønne frugter dyppet i varm chokolade...
Læs mere
Kransekage
Bag din egen kransekage til nytårsaften...
Læs mere
Vaniljekranse
Her får du opskriften på søde og velduftende vaniljekranse...
Læs mere
Blåbærmuffins
Lækre og smagfulde blåbærmuffins der smager skønt til eftermiddagsteen...
Læs mere
Hjemmebagte burgerboller
Her får du en god opskrift på hjemmebagte burgerboller. Fyldet er det kun fantasien, der sætter grænser for!
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds