ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Et kompromis er kunsten at dele en kage så alle tror de har fået det største stykke.
Winston Churchill

Copenhagen Blues Festival

John "The Real Deal" Primer

Blues er mange ting, fuld af tradition, men også i konstant udvikling. Festivalens musikalske målsætning er at præsentere bluesmusikkens mange stilarter så bredt som muligt og at holde så høj international kvalitet som muligt med nye spændende udenlandske navne, men også altid med højt hævet fane for den danske bluesscene.

Årets program er sammensat i en god balance mellem genrens tradition og nye udtryk, og med de gode gamle og anerkendte veteraner side om side med de nye unge talenter, som man skal holde øje med i fremtiden.

Program
Festivalens 14 årgang omfatter i alt 55 koncerter på 18 scener rundt om i byen. Man kan høre næste alle genrens forskellige stilarter, fra akustisk delta, folk, country, ragtime til urban Chicago, funky New Orleans, sumpet Mississippi, over gnistrende Texas boogie og power blues-rock, til jumpin' & jivin' Vestkyst blues, grænsesøgende jazz-blues, og banebrydende nye cross-over stilarter.

De internationale navne, hvoraf flere er i landet for første gang, finder man bl.a. om aftenen i Huset og på Mojo og om eftermiddagen i Rødovre Centrum. Koncert tiderne ligger, så publikum kan nå rundt til 2-3 koncerter hver dag:

I årets internationale line-up er der både gamle kendinge og nye bekendtskaber. HUSET-KBH præsenteres stor Chicago Blues med John Primer & Copenhagen Slim, Larry McCray Band, den tidl. mundharpespiller hos Muddy Waters i mange år, Paul Oscher, som kan opleves flere gange under festivalen. Funky og soul'et blues med Bag Of Blues, Janice Harrington's nye band med bl.a. Kenn Lending, det spændende nye musikalsk bekendtskab, Cary Morin, brilliant folk-blues musiker fra Colorado.

Pilegården har Obediah Parker, lidt af et folk kult-ikon, kommer til Pilegården, som også har en historie-aften Lead Belly, ophavsmanden til en stribe af bluesmusikkens største hits. Som noget nyt er der i år en stor søndags koncert med et internationalt navn. Det er Rick Vito & the Lucky Devils, en af de bedste og bredest funderede guitarister og slide-mestre fra vestkysten, som får lov at slutte festivalen søndag aften i Huset.

På Mojo er der super Texas blues med det unge talent, Hamilton Loomis, dansk-svenske band, Kokomo Kings, plus en stribe gode, danske navne.

Dansk Blues
Traditionen tro vrimler festivalens mange mindre scener med dansk blues i alle nuancer, både helt nye navne, nogenlunde kendte og de meget kendte:
Delta Blues Band & Miriam Mandipira, Thorbjørn Risager & the Black Tornado, Mama's Blues Joint, The Deepers, Waitin' for Janis, René Evald Band, Hans Knudsen, Frank Lauridsen, Paul Banks, H.P. Lange, Mik Schack, Peter Nande, Poorboy Paul og mange, mange flere.

Blues Priser
Festivalens Blues Pris blev i 2013 udvidet med den genfødte Blues DMA, og igen i år holder vi en Blues Pris Aften med uddeling af de to priser: "Årets Danske Blues Navn" & "Årets Danske Bluesudgivelse".
Det er i HUSET-KBH onsdag d. 24/9, og det er startskuddet til årets festival. Sidste års "Danske Blues Navn" gik til guitaristen Ronni Busack-Boysen, og ”Årets Danske Bluesudgivelse” gik til Thorbjørn Risager.

Forhåbentligt viser 'Copenhagen in Blue' sig også i år fra sin bedste side, så man kan nyde det gode 'Indian Summer' vejr på sine ture rundt til de mange blueskoncerter, som festivalen og byens spillesteder byder på, og vi ønsker publikum, musikere og spillesteder en god festival.

Se fuldt program på copenhagenbluesfestival.dk

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 ZenzTherapy
 L'Oréal Professionnel
 purerené
 John Masters Organics
 La Biosthetique
 Maria Nila
 Andre artikler
Iggy Pop til Tinderbox
Iggy Pop har udsendt plader siden 1968 og har enten som solist eller sammen med bandet The Stooges stået bag klassikere som...
Læs mere
Finske Alma sætter fuld smæk på girl power
Almas massive, tropiske poplyd er så ørehængende, at både MØ og Elton John har tilkendegivet deres begejstring...
Læs mere
Depeche Mode til Tinderbox
Verdensstjernerne giver deres første danske festivalkoncert nogensinde i Odense...
Læs mere
Festivalbilletter: Reglerne, hvis du fortryder købet
Salget af festivalbilletter er begyndt. Men husk at tænke dig om, inden du køber...
Læs mere
Hess Is More
Hess Is More startede som et elektronisk solo-projekt af Mikkel Hess...
Læs mere
Ofelia Live
Igen i år kan man opleve en perlerække af gratis koncerter med Danmarks mest lovende talenter...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds