ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
  Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Hvis du tænker for længe på det næste skridt, kommer du til at tilbringe livet på et ben.

Musikmuseet åbner i Radiohuset

Radiohuset på Frederiksberg

Musikmuseet åbner for helt nye udstillinger i det tidligere Radiohus på Frederiksberg. Den officielle åbning finder sted 11. september under overværelse af H.M. Dronningen.

12. september lukker Musikmuseet dørene op for offentligheden med helt nye udstillinger i nye omgivelser i arkitekt Vilhelm Lauritzens berømte Radiohus på Frederiksberg. Det tidligere Radiohus’ smukke lokaler vil fremover danne rammen om Musikmuseet, som bliver åbnet officielt under overværelse af H.M. Dronningen 11. september.

Musikmuseet er et af verdens ældste musikhistoriske museer og har eksisteret siden 1898. Museets enestående samling går dog endnu længere tilbage og består af musikinstrumenter fra Europa, Asien, Afrika og Sydamerika fra 1500-tallet og frem til vor tid. Desuden rummer museet et omfattende bibliotek og en stor samling arkivalier og billedkunst. Placeringen i Radiohuset giver museet helt nye muligheder for at formidle musikhistorien, fortæller Lisbet Torp, som er overinspektør på Musikmuseet:

- Ikke alene kommer Musikmuseet til at ligge i en smuk og ikonisk bygning med en central placering og en lang historie inden for musik - vi bliver også naboer til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Copenhagen Phil, som begge er oplagte samarbejdspartnere. Og så har museet ikke mindst fået mere plads til både udstillinger, bibliotek og undervisning, siger Lisbet Torp.

Prøv pauker
I Musikmuseets nye permanente udstillinger kan man opleve vestlig musikkultur helt tilbage fra antikken til omkring 1900 samt dansk musikliv fra bronzealderens lurer frem til det 19. århundrede. De to spor mødes i det 20.-21. århundredes globaliserede musikverden, hvor der også er plads til pigtrådsmusik med elguitarer fra 1960’erne i de stilarter, som Shadows og The Beatles gjorde berømte.

En anden vigtig del af de nye udstillinger er Klangrummet, hvor børn (og voksne) kan prøve at spille på alt fra harpe og pauker til elguitar og xylofoner i et specialdesignet, lydisoleret lokale i udstillingen. Musikmuseet vil også vise skiftende særudstillinger med fokus på musikkulturer uden for Europa. Og så er det planen, at man som gæst får en tablet med rundt, fortæller Lisbet Torp:

- Tabletten giver mulighed for, at man kan få yderligere informationer om de forskellige instrumenter og læse mere om for eksempel danske instrumentbyggere. Man vil også kunne lytte til, hvordan de enkelte instrumenter lyder. De engelske oversættelser af udstillingsteksterne findes også på tabletten, siger hun.

Musikalsk legerum
Et andet nyt tiltag på Musikmuseet er Det Klingende Museum for skoleelever i grundskolen og ungdomsuddannelserne. Her kan børn og unge fra hele landet udforske musikinstrumenter inden for klassisk, rytmisk og traditionel musik i skræddersyede forløb. Musikmuseet har allerede afholdt de første testforløb - og med stor succes, fortæller Lisbet Torp.

- I Det Klingende Museum får eleverne mulighed for - under instruktion af studerende fra musikkonservatorierne - at spille på alt fra slagtøj til blæsere i spændende, lydisolerede lokaler, der er indrettet specifikt til formålet. Derudover består forløbet af en rundvisning i udstillingerne samt en professionel koncert. Både elever og lærere har været overvældende positive over for det nye tilbud, og vi glæder os til at få besøg af rigtig mange klasser fremover, siger Lisbet Torp.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Bison
 Avivir by Aloe Vera Group
 Dermalogica
 Tromborg
 Iceman
 Redgreen
 Andre artikler
Alphonse Mucha
Hvirvlende hår, snirklede mønstre og sensuelle kvinder er grundmotiver...
Læs mere
Vandringer i ukendt geometri
Den danske billedkunstner Kaspar Bonnén har til udstillingen Vandringer i ukendt geometri skabt en...
Læs mere
Din hverdag de sidste 17 år
Nationalmuseets nye udstilling ”Din ting – vores historie” fortæller brudstykker af vores nyeste Danmarkshistorie igennem 17 år...
Læs mere
Nordic Noir Art
Gennem landskabsmalerier, portrætter og ruinbilleder afsøger Carsten Krogstrup og Steen Larsen genren Nordic noir...
Læs mere
Les Miserables
Musicalen, som bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker...
Læs mere
Teaterfestivalen CPH STAGE rykker ind i Skuespilhuset
I år udgør Skuespilhuset centrum for dette års CPH STAGE-festival...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds