ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab.
Aristoteles

Keramiker udstiller i Midtjyllands Kunst Center

Mariann Timmer-Funnemann, prisbelønnet, anerkendt hollandsk keramiker udstiller permanent i Midtjyllands Kunst Center i Bryrup.

Den anerkendte hollandske keramiker, Mariann Timmer-Funnemann, udstiller nu i Midtjyllands Kunst Center i Bryrup.

Hun har vundet mange priser og modtaget flere udmærkelser i bl.a. Holland og Belgien. Hendes værker er solgt i både USA, Canada og Sverige. Hun er født på Java, og er inspireret af sin meget store lidenskab for dyr. Mariann Timmer-Funnemann bor på en gård med hundredvis af dyr, og rejser ofte til Afrika udelukkende for at søge inspiration til sine keramiske værker.

På det internationale keramikmarked i Gouda i Holland har hun de seneste 6 år været blandt de 3 deltagere, der har fået publikumspriser, og heraf 4 gange som nummer 1. Gouda er verdenskendt gennem flere hundrede år som hjemsted for keramik. Mariann Timmer-Funnemann har udforsket mange kunstneriske udtryksformer før hun blev uddannet keramiker i 2003 fra SBB i Gouda. Efter uddannelsen specialiserede hun sig bl.a. i håndstøbning, der er blevet en stor lidenskab for hende.

-Jeg arbejder altid med mine hænder, med kniv og ler, og det er blevet en passion for mig at skabe specielt dyr. Min inspiration kommer indefra efter vore mange rejser til Java, i Afrika og andre dele af verden – og fra vores gård i Holland, hvor jeg er omgivet af hundredvis af dyr, både almindelige og eksotiske. Jeg skaber mine figurer for mig selv – ikke for publikum. Det er ikke for at sælge dem, men jeg bliver da glad, når publikum kan lide det, jeg laver, siger Mariann Timmer-Funnemann, der har modtaget flere priser i Holland og Belgien, og solgt værker i bl.a. USA, Canada og Sverige.

-Samarbejdet med gallerieejer Ole H. Pedersen begyndte med, at han via min hjemmeside blev så interesseret, at han kørte til Holland for at besøge os på gården. Han blev så glad for flere af mine statuer, at han tog dem med sig hjem til Danmark – og da både han og jeg er entusiastiske, var det oplagt at fortsætte samarbejdet. Sammen med min mand har jeg besøgt Bryrup, hvor mine værker nu er udstillet i Galleri Habsø – Midtjyllands Kunst Center, siger hun.

-Et galleri i denne størrelse med ca. 1.500 værker udstillet hele tiden, er absolut ikke normalt i hele Europa, hvor gallerierne normalt er meget mindre. Mange af gallerierne føler sig mere prestigiøse, og kunstinteresserede kan godt føle sig utrygge ved at besøge dem. Men sådan føler jeg ikke, det er i Midtjyllands Kunst Center, som virkelig er lykkedes med at bringe kunsten til folk. Alle kan føle sig velkommen i hans galleri, der er meget mere åbent end normalt. Så galleriejeren gør virkelig et godt job ved at bringe kunsten til folk, siger den anerkendte, prisbelønnede hollandske keramiker, Mariann Timmer-Funnemann.

Midtjyllands Kunst Center, etableret i 1998, er et internationalt kunstcenter med et udstillingsareal på 830 m2 og med 1.000 m2 lager- og depotrum, fyldt med nøje udvalgte værker af en lang række kunstnere. På alle måder landets største kunstcenter, og med kunst for enhver smag. Med et stigende besøgstal på over 30.000 årligt er kunstcentret blandt Silkeborgs helt store turistattraktioner. Midtjyllands Kunst Center har specialiseret sig i moderne samtidskunst. Mere end 90 anerkendte kunstnere fra ind- og udland er tilknyttet kunstcentret. Mere end 30 af kunstnerne kommer fra lande i Europa, men også kunstnere fra fjerne lande som Brasilien, Thailand og Australien er repræsenterede.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Avivir by Aloe Vera Group
 Tromborg
 La Biosthetique
 Hempz
 Evolve Organic Beauty
 Dermalogica
 Andre artikler
Svanesøen
En eventyrlig handling, smukke kostumer, musik og medrivende dans leveret af mange af de bedste balletdansere fra Rusland...
Læs mere
Rod Stewart kommer til Danmark
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Carmen
Oplev den udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer...
Læs mere
Dansk teatersucces spiller i Sydney Opera House
Det Kongelige Teaters opsætning af Ingmar Bergmans Scener fra et ægteskab har imponeret...
Læs mere
Copenhagen Summer Festival 2018
Den traditionsrige Copenhagen Summer Festival byder som altid på mange godbidder med...
Læs mere
Ofelia Live 2018
For 10. gang har Det Kongelige Teater teamet op med nogle af de stærkeste artister på den danske musikscene lige nu...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds