ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Hytteost – din nye bedste ven i køkkenet


Måske forbinder du kun hytteosten med en lidt kedelig rugbrødsmad. Men hos Karolines Køkken er hytteosten uundværlig, for den er kilde til unikke smagsoplevelser og en god hjælper for dem, der har startet året med ønsket om en sundere livsstil. Med sin lave fedtprocent og høje indhold af protein passer hytteosten perfekt ind i gode madvaner, der kan holde året rundt. Læs med her, og bliv overrasket over, hvor mange anvendelsesmuligheder hytteosten har.

Januar måned har vanen tro været lig med fokus på sund mad, slankekure og motion for mange danskere. Men hvordan fastholder man kampgejsten og den gode motivation i februar – og resten af året? Det vigtigste er, at bruge sin sunde fornuft og få etableret nogle gode og sunde vaner, hvor smagen er i højsædet. Det er holdningen hos Karolines Køkken, der året rundt inspirerer danskerne til sund, velsmagende og varieret madlavning. Et godt omdrejningspunkt for at kickstarte 2015 med både sundhed og smag er hytteosten, der med sit høje proteinindhold og sin lave fedtprocent er en sand ven i køkkenet.

Mange ved faktisk ikke, hvor stort et potentiale hytteosten har i alle områder af madlavningen. Hytteost er nemlig meget mere end smørpålæg på rugbrød. Det kan bruges til at erstatte den fedtholdige ost på en pizza eller i en lasagne, være basis i dressingen eller bruges i bagningen i stedet for smør. Ja, hytteost kan endda bruges til at lave cremede og kalorielette desserter.
”Hytteosten har en dejlig smag og konsistens. Den er neutral og blød, og den giver en friskhed og en god fugt i madlavningen. Den kan bruges i både varme og kolde retter, og bliver ikke sej og klistret, som man måske kunne tro. Hytteost kan fx erstatte mayonnaise eller creme fraiche – eller man kan bruge den i tærter og omeletter,” fortæller Tove Færch, der gennem 21 år har været leder af Karolines Køkken og har stor erfaring med at levere opskrifter og madlavningsråd til danskerne.

Hytteosten har dog langt mere at byde på end blot et produkt, der kan nedsætte fedtprocenten i måltidet. For hytteosten kommer først for alvor til sin ret, når man lærer den og dens anvendelsesmuligheder at kende, fortæller Tove Færch:
”Mange bruger hytteost, når de gerne vil være sunde. Men når man først finder ud af, hvor mange anvendelsesmuligheder den har, så bruger man den på grund af smagen. Jeg har altid en hytteost stående, og når jeg fx steger grøntsager i min wok, så putter jeg en klat i. Det giver lidt en flødeillusion og noget væske, og de små korn giver en god konsistens i retten.”

Hytteosten passer til fødevaretrends
Med sin lave fedtprocent og høje indhold af protein passer hytteosten som hånd i handske til nutidens fødevaretrends. Det gør sig både gældende, når du vil spare på kalorierne og reducere dit madspild.

”Hytteosten er fuldstændig spot on i forhold til de fødevaretrends, vi ser lige nu. Både fordi der generelt – og særligt i starten af året – er ernæringsmæssigt fokus på, at vi gerne vil have flere proteiner og mindre fedt. Men også fordi, at hytteosten netop er så let at bruge. Du kommer aldrig til at smide noget ud, fordi du kan altid bruge det. Hvis jeg har en sjat, der er ved at se lidt kedelig ud, så bruger jeg det også i bagværk. Du kan simpelthen trylle med alt, hvad du har i dit køleskab – det er kun din egen fantasi, der sætter grænser,” fortæller Tove Færch.

Gode vaner året rundt
Karolines Køkken anbefaler danskerne at etablere nogle gode og sunde vaner, der kan holde året rundt. Det handler om at bruge sæsonens råvarer og have en fornuftig balance mellem kulhydrater, fedt og protein.
”Hos Karolines Køkken, har vi den holdning, at man skal bruge sin sunde fornuft. Så kommer man ikke i den situation, at man overspiser i december og slanker sig i januar. Det er ikke sundt for kroppen at have sådan en yo-yo-vægt. Hvis man altid vælger at spise meget frugt og grønt og vælger fuldkorn og de magre versioner af mejeriprodukterne, så er der ikke noget i verden, man ikke må få. Det er bedre at have nogle generelt sunde spisevaner, og så skrue op for motionen de gange, man spiser for meget energi. Det vigtigste er, at man ikke kun spiser for at leve - man skal også spise for at nyde,” afslutter Tove Færch.

Det kan hytteosten også bruges til:
• Erstat mayonnaisen på din rugbrød med makrel i tomat med hytteost, og få en himmelsk smagsoplevelse
• Brug hytteost i wokretter, grønsagsretter og kartoffelfade for at give en flødeillusion og en cremet konsistens
• Skab en smuk finish på din salat ved at skylle den hvide dressing af hytteosten i en sigte, og drys de fine korn over salaten
• Erstat halvdelen af oksekødet med hytteost i din kødsovs, og spar 1/3 del af kalorierne
• Brug hytteost sammen med din frugt om morgenen i stedet for yoghurt for mere protein og en længere mæthed

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 GUBI
 Jesper Holm
 Natuzzi
 UnderCover by LE KLINT
 Menu
 Andre artikler
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Laksetærte
Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske...
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Frisk vandet op
Er du træt af kedeligt postevand, så kig med her...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds