ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
At frygte kærligheden er at frygte livet, og de, der frygter livet er allerede døde.
Bertrand Russel

Lækre drinks med akvavit

Aalborg Nordguld Akvavit er brugt til Amber-Ale
Aalborg Jubilæums Akvavit er brugt i Jubi-Tonic

Byd sol og gæster velkommen med nye og spændende cocktails. Akvavit i cocktails er årets sommerhit og vil skabe god stemning til de lange, lyse sommeraftener på terrassen. Overrask familie og venner med en forfriskende Jubi-Tonic eller en forførende Amber-Ale. Disse skønne og nemme cocktails vil med garanti falde i god smag hos både de mandlige og kvindelige gæster omkring havebordet.

Kan man blande akvavit i cocktails? Svaret er ”JA”! Vodka, whisky og gin er velkendte ingredienser i drinks, men nu har den nordiske spiritus, akvavit, også fundet sin vej til vores cocktails. Akvavitten er normalt kendt som den trofaste ledsager til det traditionelle danske frokostbord, men nu er bartendere begyndt at blande den i cocktails verden over. Bartendere er altid på udkig efter den nye ingrediens, som giver deres cocktails et unikt tvist, og her er akvavittens unikke smagsprofiler et perfekt match. Akvavit er i familie med gin og kan med den samme høje alkoholstyrke og unikke blanding af ingredienser give dine cocktails, og din sommer, et fantastisk smagsløft. Du kan nemt imponere dine gæster med to simple cocktails: Jubi-Toni og Amber-Ale.

Jubi-Tonic
En håndfuld isterninger
2-4 cl Aalborg Jubilæum
Top op med Tonic
Skær nogle agurkestænger, og smid dem i glasset

Amber-Ale
En håndfuld isterninger
2-4 cl Aalborg Nordguld
Top op med Ginger Ale
Pres 3 skiver lime, og drop dem i glasset

Skål!

Flere smagsnuancer
Akvavit tilbyder flere komplekse smagsnuancer end fx vodka, da fremstillingsprocessen har flere teknikker at spille på. Akvavit kan udover destillat også tilføres smag via anvendelse af ekstrakter, hvilket man ikke ser i traditionel fremstilling af gin. Kendetegnet for en akvavit er den rene smag af kommen eller dild, som stammer fra destillater. Dertil kan akvavitten være tilsat ekstrakt, som sammen med destillatet tilføjer akvavitten en fuldendt smag. Akvavitten kan desuden fadlagres for at afrunde smagen. Under lagringen optager akvavitten smag fra fadene (både fra træet og af det produkt, der tidligere har været lagret på fadet).

Aalborg Jubilæums Akvavit, 40% vol.
En gylden akvavit fremstillet på destillat af dildfrø og korianderfrø, nænsomt afrundet med ekstrakt af amerikansk hvideg. De forholdsvis diskrete og fine aromaer gør denne akvavit til en af de mest elegante, der først og fremmest karakteriseres ved noter af dild og koriander. Der anes desuden stjerneanis og citrus samt et diskret brændt præg i retning af karamel. Den imødekommende og sammensatte stil gør Aalborg Jubilæums Akvavit meget anvendelig i cocktails.

Vejl. pris: 189,95 kr.

Aalborg Nordguld Akvavit, 40% vol
Fremstillet på klassiske akvavitkrydderier som kommen og anisfrø. Unikt for denne akvavit er dens indhold af ravdestillat, som med sine enestående smagsnoter bidrager til den helt specielle og komplekse karakter. Endelig er akvavitten lagret på spanske Oloroso-sherryfade, hvilket giver en blød og harmonisk afrunding. Ud over den autentiske kommenduft dukker også elegante sherrytoner og fine strejf af vanilje fra fadene op. Disse understøttes af ravets olier, som med en let undertone af harpiks og fyr samt et strejf af citrus giver fylde. Aalborg Nordguld Akvavit er en kompleks, aromatisk akvavit, som gør den specialegnet, men også udfordrende, for bartenderen at arbejde med.

Vejl. pris: 163,95 kr.

Lagt på af LMM
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds