ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
En klassiker er en forfatter, der endnu bliver citeret, men ikke længere læst.
Alfred Hitchcock

De Stuerene

De Stuerene

For første gang dramatiseres historien om Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, der på to årtier har ændret det politiske landskab og den politiske dagsorden i Danmark markant.

I en blanding af satire, portrættering og fortælling undersøger Mungo Park Kolding historien om Dansk Folkeparti. Det handler om Pia Kjærsgaard og hendes parti, der i de første år blev dømt ude som politisk ukorrekte af det politiske parnas, men som nu står i forreste geled i magtfordelingen i dansk politik. Samtidig tegner "De Stuerene" et portræt af det danske samfund fra 1995 til nu.

I "De Stuerene" ser Mungo Park Kolding nærmere på, hvilke forandringer der er sket mentalt og værdimæssigt i befolkningen siden 1995, hvor Danmark fik et nyt parti. Et parti som i 20 år har domineret den offentlige debats indhold og tone, velvidende, at fremtiden tilhører den, der tager mælet.

Publikum kan forvente at komme helt tæt på menneskene bag Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard har indgået et samarbejde med Mungo Park Kolding og har forfattet forestillingens prolog.

På scenen fortolker og portrætterer fem skuespillere fra Mungo Park Koldings ensemble Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt og andre nøglepersoner fra den danske politiske scene igennem de seneste årtier.

Dansk politiks vigtigste historie
Mungo Park Kolding er et teater, der sætter dramatisk spot på nogle af det danske samfunds mest debatterede strømninger. Det er teateret bag forestillinger om så forskellige emner som rindalismen, Yahya Hassans digte, Folkeskolereformen og dødshjælp, der nu tager livtag med Danmarks nok mest kontroversielle politiske parti.

Vi kan faktisk slet ikke lade være med at lave den forestilling. Det er på tide. Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaards historie er virkelig den vigtigste historie, den bedste historie og den største historie på vor tids politiske scene, udtaler teaterdirektør Lasse Bo Handberg.

Med "De Stuerene" præsenterer Mungo Park Kolding nye perspektiver på den historie gennem en dramatiseret fortolkning af et parti, som mange har en forudindtaget holdning til. Interesserer man sig for Dansk Folkeparti – som støtte, modstander eller midt imellem – vil man i "De Stuerene" kunne udforske den største historie i dansk politik de sidste 20 år.

Fra skandaleparti til toppen af dansk politik
Dansk Folkeparti opstod i 1995 i en tid, hvor forandringer var på vej, og store politiske sager prægede landet: Globalisering og internationalisering var den nye virkelighed, og blandt årets store begivenheder i den hjemlige andedam var afgørelsen i Tamilsagen og Prins Joachims bryllup med en glamourøs forretningskvinde fra Hong Kong. I "De Stuerene" inviteres publikum med på rejse tilbage til dengang, da nye begreber som "multikulturel” og "multietnisk" vandt indpas sammen med ”samtalekøkkener” og ”Girl Power” i tiden mellem murens fald i 1989 og angrebet på World Trade Center den 11. september 2001.

Som udbrydere af Fremskridtspartiet trådte Dansk Folkeparti frem på den politiske scene – klar til kamp for definitionsmagten over danske værdier i en nationalstatslig brydningstid.

Pia Kjærsgaard og hendes meningsfæller blev hurtigt dømt ude af det politiske parnas, og skandaler, racismedomme og kontroversielle udtalelser truede i de første år med at lægge partiet ned. Men i dag, to årtier senere, står Dansk Folkeparti – der har været ledet af Kristian Thulesen Dahl, siden Pia Kjærsgaard trådte tilbage som formand i 2012 – forrest i dansk politik, hvad et rekordresultat ved seneste folketingsvalg i 2015 blandt andet vidner om.

Lasse Bo Handberg fortæller om forestillingens udgangspunkt:
"I forestillingen forsøger vi at komme bag om mysteriet Dansk Folkeparti og udforske menneskene bag det parti, der har haft den største indflydelse på Danmark i nyere tid. Vi tager ikke politisk stilling til hverken Dansk Folkeparti eller deres modstandere, men vi håber, at publikum kommer ud fra salen med flere nuancer og nye billeder af partiet og de mennesker, der skabte det."

Urpremiere på Mungo Park Kolding den 4. februar 2016 kl. 19:30.

Lagt på af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Nilens Jord
 Weleda
 Mádara
 Tromborg
 Coola
 Matinique
 Andre artikler
Dansk teatersucces spiller i Sydney Opera House
Det Kongelige Teaters opsætning af Ingmar Bergmans Scener fra et ægteskab har imponeret...
Læs mere
Copenhagen Summer Festival 2018
Den traditionsrige Copenhagen Summer Festival byder som altid på mange godbidder med...
Læs mere
Ofelia Live 2018
For 10. gang har Det Kongelige Teater teamet op med nogle af de stærkeste artister på den danske musikscene lige nu...
Læs mere
Candice Breitz - Love Story
Candice Breitz’ aktuelle videoinstallation Love Story undersøger de omstændigheder, som empati opstår under...
Læs mere
Røde orm i Ulvedalene
Kæmpe teatershow for hele familien...
Læs mere
Music Show Scotland i Jyske Bank Boxen
Det bliver et glædeligt gensyn, når Music Show Scotland, som det eneste sted i Danmark, vender...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds