ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der er to typer mennesker i denne verden - de gode og de onde. De gode sover bedre om natten, men de onde ser ud til at nyde de vågne timer mere.
Woody Allen

James Camerons Titanic - 20 år senere


National Geographic markerer 20 års-jubilæum for storfilmen "Titanic"

Verdens førende Titanic-eksperter er gået sammen om en dokumentarfilm om verdens måske mest spektakulære skibsforlis og den storfilm, der for 20 år siden var alle tiders blockbuster. Anledningen er netop 20-års-jubilæet for storfilmen "Titanic" - og dokumentaren er iværksat af filmens instruktør, James Cameron. Dokumentaren "James Camerons Titanic - 20 år senere" vises på National Geographic den 30. december kl. 21.00.

Eksperterne er blandt andre National Geographics Dr. Robert Ballard, der i 1985 fandt vraget af Titanic på bunden af Atlanterhavet, historiker og ingeniør i flådesystemer Parks Stephenson, samt historiker og forfatter Don Lynch.

Det er instruktøren bag storfilmen, James Cameron, der står bag dokumentaren, der ved hjælp af nye undervandsoptagelser, computeranimationer af forliset og videnskabelige undersøgelser forsøger at sammenholde fakta med begivenheder i filmen. Dokumentaren går dermed også tæt på nogle af de valg, Cameron tog i filmen som både instruktør, forfatter og producer af storfilmen.

"Da jeg skrev filmen, ville jeg have alle detaljer så korrekte som muligt af respekt for de afdøde. Men - var alt nu også korrekt i filmen? Det vil denne dokumentar afsløre med nutidens teknologi", siger James Cameron.

Dokumentaren kaster også fornyet lys på den kolossale indvirkning, Titanics forlis havde på de pårørende og efterfølgende generationer, ligesom han åbner op for sin egen personlige rejse og udvikling under forberedelserne og indspilningen af filmen.

Dokumentaren løfter også sløret for, hvordan dr. Robert Ballard reelt fandt vraget. Det skete nemlig under en hemmelig mission for den amerikanske flåde.

Filmen "Titanic" landede i biograferne i 1997 og vandt ikke færre end 11 Oscars. Titanic sank natten til d.15. april 1912 på sin jomfrurejse fra England til USA. Flere end 1500 mennesker omkom i det iskolde hav.

"James Camerons Titanic - 20 år senere" vises på National Geographic den 30. december kl. 21.00.

Lagt på af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 KEVIN MURPHY
 O&M
 Rahua Amazon Beauty
 hh simonsen®
 Subaru
 Hempz
 Andre artikler
Battle of the Sexes
Battle of the Sexes beskriver begivenhederne, der ledte op til tenniskampen i 1973 mellem de professionelle tennisspillere...
Læs mere
Jane
Filmen Jane tager udgangspunkt i over 100 timers hidtil usete optagelser...
Læs mere
Kedi
Kedi er den kritikerroste film, der er blevet årets dokumentar-fænomen i USA, hvor den er blevet en af de største...
Læs mere
The Hitman's Bodyguard
Action-komedien 'The Hitman's Bodyguard' handler om top-livvagten Michael Bryce...
Læs mere
Late Shift
Historiefortælling i biografen tager en helt ny drejning, når 'Late Shift', verdens første ægte interaktive filmoplevelse...
Læs mere
I Blodet
Det er sommer i København. Varme dage, lyse nætter. Fester, flirt og ingen forpligtelser. Simon læser medicin, og sammen med...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds