ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

Kalkun i fad med ris og vintersalat


I dagens Danmark hvor folk er blevet mere bevidste om hvad de spiser står den ikke længere kun på frikadeller med brun sovs og kartofler, men derimod ofte på kalorielette anretninger, der både kan spises med velbehag og god samvittighed.

Et godt bud på en sådan en ret kunne være nedenstående, hvor der også er "kræset" lidt for tilbehøret.


Kalkun i fad (4 personer)

Ingredienser:
300 g kalkun i strimler
2 porrer i tynde skiver
4 gulerødder i stave
5 dl Cheasy Sauce med tomat og basilikum (1 pakke)
1½ dl hvidvin
1½ tsk salt
¼ tsk peber

Fremgangsmåde:
Kalkunkød blandes godt med porrer og gulerødder og lægges i en smurt ovnfast skål. Sovsen røres sammen og hældes over kødet. Retten steges i ovnen i 45 minutter ved 175 grader.


Vintersalat (4 personer)

Ingredienser:
Salat
200 g hvidkål eller savoykål
2-3 stilke bladselleri (100 g)
100 g blå eller grønne druer
1 æble
1 dl rosiner

Dressing:
½ appelsin
50 g flødeost (f.eks. cheasy 6% friskost naturel)
¼ tsk kanel
½ tsk salt
1 knsp peber

Fremgangsmåde:
Skær kålen i tynde strimler. Snit bladsellerien på tværs i ½ cm brede strimler. Halver og udsten vindruerne. Del æblerne i kvarte, skær kernehuset ud og skær æblerne i små stykker. Bland grøntsager og frugt i en skål. Pres den halve appelsin og rør saften med flødeosten. Smag til med kanel, salt og peber. Hæld dressingen over salaten kort tid inden serveringen.

OBS! Skal salaten stå lidt tid før den serveres, kan man dryppe æblerne med citronsaft, så de ikke bliver brune.


Skrevet 6. oktober 2002 af Katja Christensen
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 Rosendahl
 Menu
 UnderCover by LE KLINT
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Andre artikler
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Laksetærte
Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds