ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der hvor forandringens vinde blæser, bygger nogle mennesker læhegn, mens andre bygger vindmøller.

Det søde singleliv


1,5 million danskere lever som single
I Danmark lever ca. halvanden million mennesker livet som single. Mange af dem fordi de har truffet et valg om at være single, og som nyder den frihed det fører med sig. De befinder sig på et stadie i deres liv hvor de prioriterer deres karriere og venner højst. De nyder ikke at have nogle at stå til regnskab for, hvis arbejdet kræver dem udover normal arbejdstid. De nyder at kunne være impulsive og gøre lige præcis det, de har lyst til i øjeblikket. De bruger masser af penge på rejser, tøj og byture frem for hårde hvidevarer og andre praktiske ting til hjemmet. Den moderne single lever med andre ord et liv med sig selv i centrum.

Tidens trend
Tiderne skifter og i dag er det nærmest trendy at være single. En af grundene til dette er, at singler kan tillade sig meget mere end dem der vælger at leve sammen med en partner. Følelsen af frihed er betydningsfuld, og der skal meget til, før man giver slip på den. Som single i dagens Danmark behøver man ikke at lide afsavn. Selv nærhed er indenfor rækkevidde, selv om man er single. Er man afklaret med situationen, er der intet der forhindrer én i at springe ud i et løst forhold uden nogle forpligtelser eller at have et one night stand for den skyld. Faktisk forventes det af singler, at de lever det vilde liv. Vi har efterhånden fuldt Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha i flere år, men vi sidder stadig foran skærmen og følger deres frie færden og mange erobringer. Og det er på trods af, at serien for længst er færdigindspillet, og at det udelukkende er genudsendelser der toner frem på skærmen. Et andet eksempel er den biografaktuelle film ”Nynne”, der allerede har fået et par hundrede tusind danskere til at vride sig af grin i sæderne. Nynne er prototypen på en ægte single i år 2005. Hun har et fedt job, trendy venner, et klædeskab der bugner af lækkert tøj fra den nye sæson, et godt og gedigent overtræk på kontoen som følge heraf, og så har hun alle de rigtige ”fejl”, som hendes hang til at få en tår over tørsten. Hun siger tilmed de helt forkerte ting, på de helt forkerte tidspunkter, men slipper af sted med det, fordi det er en del af hendes charme.

Single nu - men ikke i fremtiden
De fleste singler nyder deres frie tilværelse her og nu, men det er de færreste der har planer om at leve resten af livet alene. Jo ældre man bliver, jo større er chancen for at et ønske om tosomhed og familieliv begynder at dukke op i bevidstheden. Gennem tiden har aldersgrænserne for hvornår man slog sig ned rykket sig markant. Tag bare vores forældres generation. Da de var ganske unge var det normalt at blive gift og have børn i starten af 20’erne. I dag er gennemsnitsalderen for en førstegangsfødende kvinde 28,7 år, og ser man på tallene omkring giftermål, er mænd og kvinder henholdsvis 33,7 og 31,4 år, når de giver hinanden deres ”Ja”. Det er blevet accepteret at realisere sig selv og få opfyldt ens drømme, inden man vælger familielivet. Dermed ikke sagt, at livet går i stå når familielivet indtræffer. Man er blot nødt til at prioritere mindre egoistisk, når man indgår ægteskab og stifter familie.

De kræsne singler
Selv om ønsket om en kæreste og på sigt et familieliv dukker op på et tidspunkt, kan det være svært for en garvet single at få det til at fungere med en fast partner. Er man single i lang tid bliver man nemlig meget kræsen i sit valg af partner. Man ved jo hvor godt man kan have det alene! Når det så er sagt, så er der alle de små sære vaner, man kan tilegne sig, når man er vant til at bo alene. For slet ikke at tale om problematikken i, at slå pjalterne sammen. For hvordan får man hans lædersofa og Hi Fi anlæg til at matche med hendes lyse gardiner, blomstrede puder og fine urtepotteskjulere?


Alle tallene stammer fra Danmarks StatistikSkrevet 21. november 2005 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Matinique
 Designers Remix
 Tiger of Sweden
 Canada Goose
 Sandwich
 Frk. Lisberg
 Andre artikler
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
20 simple slanketips
Her har du 20 simple slanketips, der gør det lettere at holde den slanke linie...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Gå dig slank
Det første du taber ved at gå på slankekur, er dit humør...
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds