ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Jeg ved ikke hvad 3. verdenskrig vil blive kæmpet med, men 4. vil blive kæmpet med pinde og sten.
Albert Einstein

Nationalretter fra Afrika


Sydafrika: Bobotie

Ingredienser:

1 kg hakket oksekød
2 store løg
300 gram smør
Rosiner og tørrede abrikoser
2 æg
2 dl. citronsaft
1 spsk rød karry
1 spsk gurkemeje
2 tsk salt
3 skiver franskbrød
2 dl mælk
1 dl mel
Laurbærblade

Overtræk:
1 dl. mælk
1 æg
1 tsk rød karry
1 knivspids salt

Tilbehør:
Ris
Safran
Ananas
Banan

Fremgangsmåde:

Hakkekødet brunes i smørret. Løgene hakkes og blødgøres med smør i en gryde ved svag varme. Bland kød, løg, rosiner og tørrede abrikoser. De øvrige ingredienser blandes i en skål og hældes over kødet. Rør grundigt så alle krydderier bliver fordelt.
Blandingen hældes i en smurt form, sørg dog for at der er plads til overtrækket. Laurbærbladene stikkes lodret ned i dejen, som bages ved 180 grader i ca. 35 minutter. Bland mælk, æg og karry. Hæld blandingen ovenpå dejen, hvorefter den bages i yderligere 10 minutter, eller indtil æggeblandingen er gennembagt.

Retten serveres med ris kogt med safran, samt en salat bestående af friske ananas- og bananstykker.


Marokko: Citronkylling

Ingredienser:

8 Kyllingelår
3 økologiske citroner
2 fed hvidløg
2 tsk. oregano
3 spsk. olivenolie
salt og peber
1 løg
2 dl. hønsebouillon
2 spsk. tomatpure

Fremgangsmåde:

Ovnen indstilles på 225 grader. Skyl kyllingelårene i koldt vand og dup dem tørre med et rent viskestykke. Skyl to af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skyl den sidste citron og skær den i skiver til garnering.

Pres hvidløgsfeddene og bland med citronskal, citronsaft, oregano og 1 spsk olie. Krydr med salt og peber. Mariner kyllingelårene med citronblandingen. Læg dem i et ovnfast fad og ovnsteg dem til de er gennemstegte, 20–35 minutter afhængig af størrelsen. Når kødsaften er klar, er kyllingen gennemstegt.

Hak løget fint og lad det svitse kort på en pande i resten af olien. Kom bouillon og tomatpure på og lad det koge sammen. Tag kyllingen ud af ovnen og hæld bouillonblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen nogle minutter. Anrettes herefter på en tallerken, og der pyntes med citronskiver.


Ghana: fufu

Maden i Ghana er præget af palmeolie, yam, chili og jordnødder. Smagen er stærk og maden sætter gang i blodomløbet.

Ingredienser:

1½ kg kartofler
200 g kartoffelmel
½ kg kød med ben, gerne ged, får eller lam
½ dl tomatpure
8 stk tomater
2 stk løg
1 dl olie
30 g frisk ingefær
1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Vask hænderne grundigt inden du går i gang. Skær kødet i små stykker. Kom salt i vandet og kog kød og ben i ca. 20-30 minutter. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem ca. 20 minutter i usaltet vand. Hak løg, chili og ingefær i små stykker og steg dem i lidt olie til de er gyldne. Tilsæt salt og tomatpure. Hæld vandet fra kødet og kom kødet ned i gryden med grøntsagerne. Lad retten simre lidt. Del kartoflerne i en portion til hver. Mos dem og tilsæt kartoffelmel. Ælt blandingen med fingrene til den er fast i konsistensen. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Server kartoffelbollerne sammen med kødsaucen.


Skrevet 6. februar 2006 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 GUBI
 Natuzzi
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 Menu
 Andre artikler
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds