ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

De bedste skisportssteder i Alperne


Cervinia, Italien
Cervinia er et skisportssted beliggende i det nordvestlige Italien. Det ligger ved foden af vældige bjerge. I blikfanget har man hele tiden Tobleronebjerget Matterhorn, eller Il Cervino som det kaldes på den italienske side. Skisystemet går rundt om det verdensberømte bjerg og når tre byer på sin vej; Cervinia og Valtournenche i Italien og Zermatt i Schweiz.

Cervinia byder blandt andet på 5 km langrendsløjper, snowboardfaciliteter i form af half-pipe, boardercross og hop, og så er der skøjtebane og mulighed for indendørs klatring. Hører man til dem, der ikke kan få nok udfordringer, kan man tage liften længst op til Plateau Rosa og tage turen ned ad Zermatts store pister på den Schweiziske side.


Cortina, Italien
Cortina har ry for at tiltrække de kendte, så hvis man vil have et par autografer med hjem i rygsækken, så er det dette skisportsted værd at overveje. Det er dog ikke det eneste stedet byder på. Cortina er et blændende smukt område, som ligger mellem Dolomitternes enestående bjergformationer.

Cortina er opdelt i to forskellige bjergområder, der begge er meget omfattende, så der er masser af muligheder for at stå på ski. De grønne, blå og røde pister dominerer området.

Efter en god formiddag på ski kan man passende bruge eftermiddagen på at shoppe på gaden Corso Italia, hvor der er rig mulighed for at købe dyre mærkevarer. Eller man kan sætte sig på en café og nyde en god kop kaffe.


Val d’Isère, Frankrig
Val d’Isère er et af verdens bedste skiområder, og så er det kæmpestort, idet det hænger sammen med Tignes. Der er varierende muligheder for at stå slalom. Fra det kendte nåleøje, en klippe med et hul i, kan man tage den sorte pist ned af piste La Sache hele vejen ned til Tignes. Hvorimod området i La Solaise er en del lettere at stå på.

Den gamle klassiske by gemmer også på skiområdet L'Espace Killy, som er opkaldt efter OL-guldvinderen Jean Claude Kill, og siges, at være blandt de bedste steder at stå på ski overhovedet.


La Grave, Frankrig
La Grave er et paradis for skiløbere med hang til off-piste. Der går kun en lift op til toppen af Pic de la Grave, derefter er det bare ned af bakke i den ene eller den anden retning. Derfor foregår al aktivitet for egen risiko. Ser man bort fra den vilde natur er byen fredelig. Der er ikke så mange turister og intet natteliv.

La Grave huser Frankrigs største nationalpark, Les Parc des Ecrins, som man kan besøge, hvis man skulle få lyst til det. Ellers kan man bruge lidt tid til at nyde synet af det 4000 meter mægtige bjerg, La Meije, der våger over byen.


Badgastein, Østrig
Badgastein har længe været populært som kursted på grund af de varme kilder, der stammer helt fra middelalderen. De seneste år har stedet opnået samme popularitet som skisportssted. Badgastein har et pænt udvalg af pister til varieret skiløb. Ud over at stå på ski op og ned af bjerget Stubnerkogel kan man på samme liftkort og i samme liftsystem tage op af bjerget Schlossalm og ned til byen Badhofgastein eller fortsætte med bus til et endnu højere beliggende net af pister ved Sportgastein og et lavere net af pister ved Dorfgastein.

Mange af hotellerne i byen har egne termalbade og så byder Badgastein i øvrigt på masser af aftenunderholdning i form af diskoteker og kasino.


Schladming, Østrig
Fire bjerge danner rammerne om det store og mageløse skiområde i Schladming. Skiområdet er blandt de nyeste i Østrig, med blot 30 år på bagen og det er atypisk i forhold til mange andre skisportssteder, idet hovedparten af de besøgende er østriger – ikke turister. Dette vidner om de gode forhold mellem pris og kvalitet i området.

Byen er hyggelig og byder udover gode skiforhold, med eksempelvis 170 kilometer velholdte pister, på butikker, barer, restauranter og pubber. Som en ekstra lille bemærkning kan nævnes, at Schladming er Arnold Swarzneggers fødeby.


Skrevet 17. oktober 2011 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds