ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Jeg ved ikke hvad 3. verdenskrig vil blive kæmpet med, men 4. vil blive kæmpet med pinde og sten.
Albert Einstein

Cheftyper


Chefer er en kategori for sig selv. De er svære at undvære, men kan til tider være noget af det mest irriterende, der befinder sig på denne jord. Mest af alt fordi det er dem, der har det sidste ord! Men med lidt omtanke, kan du faktisk lære at håndtere din chef, så arbejdsdagen forløber lidt nemmere.

Hvis man skal stille det lidt firkantet op, findes der fem forskellige cheftyper. Kan du finde din chef i blandt?


Cheftype 1: Din bedste ven
Der er forskel på at være chef og teamleder. Denne type chef vil hellere være en del af holdet end at være chef med stort C. Han eller hun foretrækker at mænge sig med sine ansatte. Både på jobbet og i fritiden.

Grænsen mellem job og privatliv kan let udviskes, hvis ikke du passer på! Hvis ikke din chef selv kan adskille job og privatliv, må du gøre det for vedkommende. Det er nemlig ikke særlig fedt at være bedste ven med sin chef, hvis i pludselig går hen og bliver knotne på hinanden. En sur chef er ikke særlig rar at være til lønforhandling hos. Derudover bliver stemningen hurtigt trykket, hvis chefen pludselig skifter adfærd og begynder at give ordrer. For i sidste ende er det jo ham eller hende der bestemmer.


Cheftype 2: Den sprudlende og kreative
Nogle mennesker har bare ufatteligt meget energi. Denne type chef er god at have idet tempoet og alle de gode idéer, kan virke inspirerende og motiverende på dig. Dog vil du sandsynligvis føle dig utilstrækkelig til tider. Tingene går så stærkt, at du umuligt kan følge med.

Når din chef kommer med sit næste input, så sørg for at stille konstruktive spørgsmål. Kan vedkommende svare på alle dine spørgsmål, er projektet gennemtænkt. Hvis ikke kan du foreslå, at i sætter jer ned og snakker projektet igennem og får eventuelle mangler klarlagt. På den måde har du selv indflydelse og du undgår at blive tabt på vejen.


Cheftype 3: Perfektionisten
Der er styr på alt, fordi alt bliver planlagt og gennemtænkt til mindste detalje. Al snak handler om arbejde og om hvordan virksomheden kan nå sine mål. Hvis du er samme type kan i helt sikkert skabe nogle gode resultater, men hvis du er anderledes af natur, kan det være hårdt at gå op og ned af perfektionisten hver eneste dag. Han eller hun er nemlig ikke særlig god til at motiverer sine medarbejdere.

Sørg for at have et godt forhold til dine kollegaer, så i en gang imellem kan snakke lidt og grine for at løsne stemningen. De færreste mennesker trives med udelukkende at kigge på stenansigter dagen lang. Vær opmærksom på hvad der virker for dig. Måske har du brug for lidt luft i løbet af arbejdsdagen, hvis du skal yde dit optimale. Det er jo ikke alle, der kan arbejde som maskiner dagen lang.


Cheftype 4: Slavepiskeren
Slavepiskeren gør tingene som de altid er blevet gjort. Der forventes hverken mere eller mindre af medarbejderne end der altid er blevet gjort. Denne type chef hæfter sig ved traditionerne og afviger aldrig fra normerne. Hierarkiet lever i bedste velgående og det er chefen, der sætter dagsordenen.

Fordelen ved denne type chef er, at du ikke behøver at frygte forandringer. Til gengæld er der en stor distance mellem dig og din chef. Sørg for at få et godt forhold til dine kollegaer, for det er dem du bruger mest tid sammen med i løbet af arbejdsdagen.


Cheftype 5: Den selvoptagede
Han foretrækker at være i centrum hele tiden og lyden af hans egen stemme, er som musik i hans ører. Han fylder meget og lider af total mangel på situationsfornemmelse.

Den selvoptagede chef kan være vanskelig at gå op og ned ad dag efter dag, idet han ofte dummer sig eller kommer med uheldige bemærkninger i håb om at fange din interesse. Når du har denne type chef, er der ikke så meget andet at gøre end at være selvstændig og træffe dine egne beslutninger. Vil du gøre karriere på din arbejdsplads, har du rig mulighed for det. Din chef er nemlig så optaget af sig selv, at han ikke opdager, at du overhaler ham indenom.


Skrevet 6. marts 2006 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 By Malene Birger
 b.young
 InWear
 Triumph
 Saint Tropez
 Canada Goose
 Andre artikler
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
Hold din krop sund og smuk
Syv gode råd der holder din krop og dit sind i god form...
Læs mere
20 simple slanketips
Her har du 20 simple slanketips, der gør det lettere at holde den slanke linie...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds