ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Lægerne har den lykke, at solen skinner over deres helbredelser og deres fejl skjules af tre favne jord.
Sokrates

Croissanter


Ingredienser:

(16 stk)

1 dl vand
475 g hvedemel
50 g gær
1/2 tsk sukker
1 stk æggeblomme
1 tsk bordsalt
2 dl letmælk
275 g smør

Pensling:
1 stk æg


Fremgangsmåde:

Stil vandet i køleskabet i et par timer, så det bliver godt koldt.

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt sukker, æggeblommer, salt, mælk og det meste af melet. Ælt dejen godt og lad den hvile i et kvarter under et rent viskestykke.

Rul dejen ud til en firkant. Fordel smørret på den ene halvdel, dog ikke helt ud til kanten. Hvis smørret er koldt og hårdt, og derfor ikke kan smøres ud over dejen, skæres det i tynde skiver med en osteskærer og fordeles herefter. Fold den anden halvdel af dejen ind over, så smørret er dækket. Rul dejen ud til en 2 cm tyk firkant. Fold den sammen tre gange og læg den i køleskabet et kvarter.

Rul dejen ud så den er ½ cm tyk. Skær den derefter ud i stykker af 10x10 cm og del hver af disse i trekanter. Hver trekant rulles sammen til et horn og placeres på en bageplade dækket af bagepapir. Lad croissanterne hæve under et rent viskestykke i 1½-2 timer ved stuetemperatur. Croissanterne pensles med æg og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tip! Fyld evt. croissanterne med chokolade eller drys dem med flormelis alt efter smag og behag.


Skrevet 14. marts 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Menu
 Rosendahl
 Faber
 Andre artikler
Ciabatta
Italienerne er fantastiske i køkkenet. Gør dem kunsten efter og bag et sprødt og lækkert ciabatta brød...
Læs mere
Italiensk brød
Godt madbrød, med durummelets karakteristiske og lækre smag...
Læs mere
Hjemmebagte burgerboller
Her får du en god opskrift på hjemmebagte burgerboller. Fyldet er det kun fantasien, der sætter grænser for!
Læs mere
Gulerodsflute
Nem opskrift på lækre gulerodsflutes...
Læs mere
Vaniljekranse
Her får du opskriften på søde og velduftende vaniljekranse...
Læs mere
Æbletærte med kanel
Nyd duften og smagen af en hjemmebagt æbletærte med kanel...
Læs mere
Frugt dyppet i hvid og mørk chokolade
Banan, ananas, jordbær og andre skønne frugter dyppet i varm chokolade...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds