ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Vi har kunsten for ikke at dø af sandheden.
Friedrich Nietzsche

Storbyferie i Danmark


København

Rådhuspladsen er byens centrale og trafikale centrum - og et rigtig godt udgangspunkt for ture i København.

Shopping og caféliv
Strøget, der ligger op mod Rådhuspladsen, er Københavns mest berømte gågade. Her er masser af liv og lækre butikker i en prisklasse hvor alle kan være med. Når man går ned af Strøget møder man nogle dejlige sidegader, der byder på ægte Københavnerstemning. Hold for eksempel pause på Gråbrødretorv med de mange cafeer og restaurationer. Læg også vejen forbi den hyggelige gågade Strædet, hvor cafeerne ligger side om side med fikse butikker, antikvitetshandlere og små gallerier. Ved Amagertorv i midten af Strøget kan man vælge at fortsætte ligeud mod Kgs. Nytorv, der fører til den mere eksklusive del med dyre butikker, der sælger danske og internationale mærkevarer, samt stormagasiner som Magasin og Illums, eller man kan dreje ned af Købmagergade mod Rundetårn. I sidegaderne til Købmagergade - Kronprinsensgade, Pilestræde, Grønnegade og Ny Østergade - ligger nogle af Københavns mest trendy modebutikker og hotteste cafeer.

Seværdigheder
Omkring Strøget ligger mange af Københavns mest interessante seværdigheder. Mellem Frederiksberggade og Nygade ligger Nytorv med Københavns domhus og Gammeltorv med Caritas-springvandet. Gå til venstre op ad Nørregade og kig ind i Domkirken med Thorvaldsens figurer, hvor Kronprins Frederik og Mary blev gift i 2004. Lige overfor ligger Københavns Universitet.
Kgs. Nytorv er omgivet af flere palæer og kendte bygninger, såsom Det Kongelige Teater, Charlottenborg og Hotel D’Angleterre. Det er også her man finder det legendariske Nyhavn, hvor stemningen er høj ligeså snart solen viser sig på himlen. Når man besøger København er man naturligvis også nødt til at se Amalienborg Slot og den lille havfrue på Langelinie. Besøg Tivoli om dagen og prøv alle forlystelserne, eller vent til aftenen falder på og nyd synet af forlystelsesparkens kulørte lamper. Har man børn med sig er en tur i Danmarks største Zoo også et must.


Århus

Byen, der er kendt som verdens mindste storby, er det ideelle mål for et par afslappende fridage.

Shopping og caféliv
I midtbyens maleriske gader lokker cafélivet. Der er rig mulighed for at spise god mad på de mange restauranter, mens der kan slappes af og nydes en god øl på byens populære værtshuse. Cafeerne ved Vadestedet ved Åen, der løber gennem byen, byder på ægte storbystemning. Er man til shopping er hovedstrøget med omkring 400 specialforretninger, varehuse og stormagasiner samt latinerkvarterets små fornøjelige gader ideelle til formålet. Latinerkvarteret bugner med eksklusive og unikke livsstilsbutikker.

Seværdigheder
Når man siger Århus, er man nødt til også at sige musik. Århus er nemlig en yderst levende musikby og har opfostret flere danske musikere. Musikhuset er naturligvis vært for store kulturelle begivenheder, men også byens mange små spillesteder tilbyder levende musik hver aften. Derudover blæser rock-eventen Århus Open Air op for højt musik en gang om året.

En af byens bedst kendte seværdigheder er Den Gamle By, hvor historien og dens mennesker lever og ånder. Museets 70 gamle bygninger, indretningerne, dyrene og menneskerne giver gæsterne mulighed for at hensætte sig til en dansk købstad, som den var for flere hundrede år siden.


Odense

H.C. Andersens by byder på meget andet end eventyr!

Shopping og caféliv
Beboere og turister har rig mulighed for at få deres shoppelyst styret på Odenses tre kilometer lange gågade i centrum. Her ligger små specialbutikker og storcentre side om side med hyggelige cafeer. Det er også i centrum at Odenses natteliv er centreret. De unge valfarter til de populære diskoteker og værtshuse i de sene nattetimer. På alle byens cafeer, restauranter og værtshuse serveres der øl fra Albani, der brygges i byen.

Seværdigheder
Odense er og bliver H.C. Andersens fødeby. Derfor må du nødvendigvis give dig hen i eventyrenes verden, når du besøger byen. I barndomshjemmet møder du spændende udstillinger om digterens liv og værker, mens det nye kulturhus, Fyrtøjet, gør eventyret levende for gæster i alle aldre.

Byen byder naturligvis også på andre seværdigheder. Brandt Klædefabrik er et stort kulturcenter med gallerier, fotomuseum, cafeer, biograf og meget mere, hvor man sagtens kan få mange timer til at gå. Man kan også tage børnene med i Frilandsmuseet – eller den fynske landsby – hvor livet for mange år siden skildres. Ønsker man at opleve det autentiske markedsliv er der rig mulighed for det to gange om ugen, når pladsen foran koncerthuset omdannes til et stort frugt og grønt marked. I sommerhalvåret er der desuden jævnligt antikmarked foran Rådhuset.


Aalborg

Danmarks fjerde største by har alt hvad der hører sig til en hyggelig ferie.

Shopping og caféliv
Den ældste del af Aalborg er middelalderbyen, der i dag emmer af byliv. I de store gader Bispensgade, Algade og Gravensgade er der rig mulighed for shopping. Det er også i dette område man finder Jomfru Ane Gade, der er berygtet for sit vilde natteliv, samt C.W. Obels Plads der danner rammen om en række skønne cafeer og det interessante micro-bryggeri. I den gamle vinkelgade Hjelmerstald og i de omkringliggende gader holder kunsthåndværkerne til. Så hvis man interesserer sig for kunst, er denne del af byen værd at opsøge.

Seværdigheder
Aalborgs mest kendte monumenter er Cimbrertyren og Gåsepigen. Cimbrertyren er skænket af De Danske Spritfabrikker, og skal man tro myten, skraber tyren ikke i jorden for at vise cimbrernes styrke, men derimod for at finde en flaske brændevin!
Aalborghus Slot, opført i 1500-tallet som en trussel mod oprørske borgere og bønder i Nordjylland, pryder byen. Det samme gør Helligåndsklostret, der er et af Danmarks bedst bevarede klostre.
Af byens mere moderne værker kan nævnes Musikkens Hus, der er hjemsted for Aalborg Symfoniorkester, Aalborg Universitets kreative uddannelser og Nordjysk Musikkonservatorium. Børnefamilier bør lægge vejen forbi Tivoliland, der er en stor forlystelspark med sjove attraktioner, gode spisesteder og masser af fest og farver.

Læs mere om Danske storbyer på www.visitdenmark.dk


Skrevet 14. juni 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Bruxelles
Du behøver ikke være politiker for at tage til Bruxelles, for byen byder på meget mere end politik...
Læs mere
Berlin
Berlin byder på alt lige fra historiske seværdigheder og kunstmuseer i verdensklasse til masser af shopping...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds