ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Erara humanum est - det er menskeligt at fejle.

Firenze

Palazzo Vecchio

Firenze er et paradis for kunstelskere, men byen er bestemt også et besøg værd, hvis man blot vil opleve storbylivet, shoppe og spise lækkert mad.

Kunst og arkitektur
Firenze er speciel kendt for sin kunst og arkitektur. Byen har igennem tiden huset mange af de helt store europæiske kunstnere. Det anslås at 350 ud af de 1000 største kunstnere har boet eller arbejdet i Firenze og uanset hvor man vender blikket i Firenze, falder det på værker af Sandro Botticelli, Leonardo Da Vinci, Michelangelo og Giotto di Bondone for blot at nævne nogle få.

Er man kunstinteresseret, befinder man sig i sit rette element i Firenze. Byen rummer en lang række kendte arkitektoniske bygninger som for eksempel Cattedrale di Santa Maria del Fiore - en gotisk katedral med klokketårn og romersk dåbskapel, renæssancepaladset Palazzo Pitti, Santa Croce - kirken hvor Michelangelos, Galileis og Machiavellis er begravet og Galleria degli Uffizi - et kunstmuseum i verdensklasse. De to mest markante bygninger i Firenze er tårnet på Palazzo Vecchio og den store kuppel på domkirken, mens den mest symbolske bygning for Firenze nok er broen Ponte Vecchio hvor en række "huse" er bygget på.

Shopping
Er man lidt af en luksusshopper er Via de Tornabuoni stedet. Her finder man dyre butikker som Yves Saint Laurent, Gucci, Prada, Dior og Hermès. Er ens feriebudget lidt mere beskedent kan man i stedet tage til Via Calzaiuoli, der er en lækker gågade med butikker på begge sider. Man skal dog ikke kun holde sig til gågaden, for i sidegaderne finder man hundredvis af butikker med tøj og accessories til både mænd og kvinder. Nord for Duomoen, i gaderne omkring Borgo San Lorenzo, er der også rig mulighed for at få sin shoppelyst styret. Det samme gælder for Via Por Santa Maria, der fører ned til Ponte Vecchio.

Restauranter
Olivenolie, tomater, bønner, pasta, skinke og salami dominerer menukortene på Firenzes mange restauranter. Det ægte toscanske køkken er rustikt og har sine rødder i et landligt køkken, og det skinner igennem på storbyens spisesteder. Maden er enkel, men kvaliteten høj. Italiens bedste restaurant (ifølge en meningsmåling) hedder Enoteca Nazionale og ligger i Firenze. Så hvis man vil forkæle sig selv med det allerbedste, er denne restaurant et besøg værd. Mindre kan dog også gøre det. Byen vrimler med caféer og restauranter, der serverer smagfulde retter til en rimelig pris. Når man er i Italien skal der selvfølgelig vin til maden. Restauranterne har som regel et godt udbud af både kendte og lokale vine.

Nattelivet
Firenzes natteliv er ikke så vildt som andre steder i Italien, det betyder dog ikke, at natten behøver at tilbringes på hotellet. Er man til hyggelige barer er Dolce Vita, oltrarno, på Piazza del Carmine et godt bud. Ikke så langt derfra finder man Meccano og Central Park, der har et yngre publikum. Mood i Corso dei Tintori eller Yab på Via Sassetti er steder hvor de studerende hænger ud i weekenden. I retning af Dantes hus ligger klubben H202, der har live musik om søndagen og techno fredag-lørdag.

Har man planer om at tage ud og male byen rød, er det desuden en god idé at tage imod de flyers, der deles ud på gaden om dagen. Så er man opdateret omkring hvad der sker og hvor det sker!


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Bruxelles
Du behøver ikke være politiker for at tage til Bruxelles, for byen byder på meget mere end politik...
Læs mere
Berlin
Berlin byder på alt lige fra historiske seværdigheder og kunstmuseer i verdensklasse til masser af shopping...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds