ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Nytårstorsk

Foto: Dreamstime

Der er stadig mange der spiser torsk nytårsaften, selv om retten har fået skarp konkurrence af andre mere moderne alternativer. Men hvorfor er torsken egentlig blevet en nytårstradition?

I den katolske tid var fisk en fastespise, og da man fastede omkring advent, var det naturligt, at der stod torsk på menuen i denne tid. Derudover var torsken let tilgængelig. I hvert tilfælde for dem, der boede i kystområderne. Som tiden er gået, har traditionen holdt ved til stor glæde for dem, der nyder et let alternativ til julens mange fede middagsretter.


Tilberedning af nytårstorsk med kartofler og sennepssauce


Hel torsk uden hoved, hale og finner:
Torsken lægges i et ildfast fad, krydres med salt og peber og små klatter af smør. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet. Bag torsken ved 170 grader i ca. 15-20 minutter. Hvis kødet med lethed slipper fiskebenene, er torsken færdig. Fjern skindet fra fisken og anret den på et fad.


Sennepssauce:
20 g smør smeltes ved svag varme i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 spsk hvedemel. Rør godt rundt. Tilsæt mælk, lidt efter lidt, indtil saucen får en passende konsistens. Tilsæt 3 tsk fiskesennep og smag til med salt og peber.


Asparges kartofler med finthakket persille:
Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre men stadig faste. Hæld vandet fra og anret kartoflerne i en serveringsskål. Drys friskhakket persille ud over kartoflerne.


Tilbehør:
Citronbåde og dampede grønne asparges.


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 GUBI
 Natuzzi
 Faber
 Menu
 Rosendahl
 Andre artikler
Lækker tomatsuppe
Tomatsuppe er en rigtig efterårs- og vintersuppe og så er den tilmed fedtfattig...
Læs mere
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Laksetærte
Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske...
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Frisk vandet op
Er du træt af kedeligt postevand, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds