ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det er en skam, at jeg ikke er sådan et vidunderligt menneske, som folk siger, jeg er, for verden kunne godt bruge nogen af den slags.
Alan Alda

Rejsebranchen vil have flere etniske elever


Man hører påstanden igen og igen. Det er svært at få job, når man hedder Mohammed, Onur eller Gülsen. Der bliver skrevet i hundredvis af ansøgninger, men lige meget hjælper det. Det er yderst sjældent, at den unge mand eller kvinde bag det fremmede navn overhovedet bliver kaldt til samtale. Stille og roligt forsvinder selvtilliden og troen på en chance i det danske samfund, som også er deres samfund.

Der er dog en branche, hvor de fremmedklingende navne er en fordel, og hvor der ikke bliver gjort forskel på Henrik og Mohammed, nemlig rejsebranchen. Det fortæller administrerende direktør i Service & Co., Chris Wager.

Hun sender hvert år omkring 500 unge, håbefulde skandinaver på guideskole i Spanien. Over 80 procent af dem får job efter fire ugers intens skole. Det er samtlige godkendte elever og det er uanset, hvad de hedder.

- På nuværende tidspunkt har vi kun cirka syv procent etniske elever på vores kurser. Det er trist, da vi netop i rejsebranchen oplever, at der er stor efterspørgsel efter tosprogede og vi kan garantere, at de kan få job, hvis de bliver godkendt fra skolen, siger Chris Wager.

Der stor efterspørgsel på guider, der har en ekstra nationalitet med i bagagen. Alle godkendte elever, med anden etnisk baggrund end dansk, får arbejde lige så hurtig som øvrige skandinaviske elever.

- Vi oplever ingen form for diskrimination af vores etniske elever. Faktisk er vi kede af, at kun cirka syv procent af vores elever på nuværende tidspunkt har en anden etnisk baggrund end dansk. Vi har plads til mange flere, og det har aldrig været svært at opretholde vores jobgaranti. Hos os er det en fordel, at man har et stort kendskab til en anden kultur og et andet sprog, siger direktør for guideskolen Service & Co., Chris Wager.


Lagt på 6. februar 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds