ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En klassiker er en forfatter, der endnu bliver citeret, men ikke længere læst.
Alfred Hitchcock

Og Årets Reumert 2007 gik til…

Prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle gik til Karen-Lise Mynster

Over 1.100 feststemte gæster var i går aftes samlet i Det Kongelige Teater, Gamle Scene, til den 9. uddeling af Årets Reumert – scenekunstens store årlige prisuddeling herhjemme. Skuespillere, sangere, dansere, instruktører, dramatikere, koreografer, producenter, politikere og erhvervsfolk, var blandt de mange gæster, der var vidne til en festaften, hvor både store og små teatre blev hyldet, men hvor især de små scener og teatrene udenfor København markerede sig særligt stærkt i år.

Og Årets Reumert 2007 gik til…

En enig Reumert-jury lod Bikubens Hæderspris 2007 på kr. 300.000,- tilfalde den verdensberømte danske operasanger Stig Fogh Andersen.

Foruden Bikubens Hæderspris blev i alt 14 priser uddelt samt ti talentpriser. De 14 priser blev i år jævnt fordelt ud på mange scener, og kun to teatre modtog over to priser. Det var Det Kongelige Teater, som med i alt fire priser blev aftenens topscorer (2 til Skuespillet, 1 til Balletten og 1 til Operaen), tæt efterfulgt af det lille københavnske Teater Grob, som sikrede sig tre priser (1 til ”Hjem kære hjem” og 2 til ”Håndbog i overlevelse”). Årets Forestilling blev i år for første gang tildelt Aarhus Teater for ”Nick Cave Teaterkoncerten”.

Prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle gik i år til hædersprismodtageren i år 2004, Karen-Lise Mynster, for sine to meget roste præstationer i hhv. Pietà på Husets Teater og Teater Grobs Håndbog i Overlevelse. Prisen for Årets Mandlige Hovedrolle gik til en anden tidligere Reumert-prismodtager, Nicolas Bro, for hans Mefisto i Katrine Wiedemanns opsætning af ”Faust” på Det Kongelige Teater, mens den anden pris til ”Faust” gik til Martin Tulinius i kategorien Årets Scenograf.

Priserne for henholdsvis Årets Mandlige Birolle og Årets Kvindelige Birolle gik i år begge til førstegangsnominerede, nemlig Frank Thiel for Teater Grobs ”Hjem kære hjem” og Bente Eskesen for ”Løgn og latin” på Privatteatret. Instruktøren Kamilla Wargo Brekling var ligeledes nomineret for første gang i år og modtog prisen Årets Instruktør for kvindedramaet ”Om et øjeblik” på Edison, mens også Anders Matthesen, som modtog prisen for showet ”Anden på coke?” i kategorien Årets Musikteater/Show, var nomineret for første gang.

Dramatikeren Jakob Weis, som sidst var nomineret i 2002, kunne i år hjemføre prisen Årets Dramatiker for Teater V’s Ibsen-leg ”Helmer Hardcore” og Teater Grobs travbanedrama ”Håndbog i overlevelse”, mens det lille Teatret modtog prisen Årets Store, lille Forestilling for klovneforestillingen ”August”. Det Kongelige Teater modtog prisen Årets Danseforestilling for værket ”Dancing on the Front Porch of Heaven”, mens den svenske alt Susanne Resmark fra Den Kongelige Opera modtog prisen Årets Sanger for ”Lohengrin” på Det Kongelige Teater. Endelig blev det lille Marionetteatret modtager af prisen Årets Børneteaterforestilling for ”Frikvarter”, opført i Kgs. Have.

De ti talentpriser blev i år tildelt unge talenter fra et bredt udsnit af dansk scenekunst, og for første gang var der hæder til både skuespillere, en danser, en sanger, en dramatiker, en scenograf og to instruktører. De ti talentprismodtagere blev: Skuespiller Anders Juul for Mozart i Amadeus og nynazisten i Tal, det er så mørkt, begge på Aalborg Teater; instruktør Anders Lundorph for inceststykket ”Kopftot – et flugtforsøg” på Café Teatret; operasanger Andrea Pellegrini for ”Figaros Bryllup” på Den Jyske Opera; dramatiker Andreas Garfield for Irak-dramaet ”Hjem kære hjem”, der bl.a. var nomineret til Årets Forestilling; scenograf Astrid Lynge Ottosen for musicalen ”Evita” på Aalborg Teater; kongelig balletdanser Christina L. Olsen for titelrollen i Bournonvilles ”Sylfiden” på Det Kongelige Teater; skuespiller Malin Brolin-Tani for ”Hamlet” på Gladsaxe Ny Teater og ”Kirsebærhaven” på Det Kongelige Teater; Rikke Bilde for ”Den allersidste dans” på Mungo Park, hvor hun er fast tilknyttet ensemblet; Rikke Lylloff for den naive Honey i ”Hvem er bange for Virginia Woolf?” på Odense Teater samt instruktør Rune David Grue for ”TV2 – teaterkoncert” på Aarhus Teater og ”Som Brødre” på Plan B.

Læs mere på www.aaretsreumert.dk , der er prisuddelingens officielle hjemmeside.


Lagt på 14. maj 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hempz
 Evolve Organic Beauty
 Avivir by Aloe Vera Group
 Iceman
 Cosborg
 Weleda
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds