ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

Ghettoen i vore hjerter

Sydens sorte underklasse, Georgia/USA

At bevæge sig ind i racismens verden er ikke svært. Den befinder sig i os alle. Det er i hvert fald den oplevelse og erfaring, som danskeren Jakob Holdt har med i sin bagage fra et langt liv blandt undertrykte verden over. Nu kan man i Øksnehallen se, hvad det drejer sig om i 'Ghettoen i vore hjerter', en udstilling af Jakob Holdts racisme-billeder.

"I en fotografisk udstilling er der ikke 'tid til' daglange, terapeutiske workshops, men jeg vil forsøge gennem små billedfortællinger at tage tilskuerne med på glimtvise rejser ind i os selv for at vi kan komme i bedre kontakt med vore egne undertrykkende sider", fortæller Jakob Holdt om udstillingen, der åbner 1. juni.

Jakob Holdt er identisk med 'Amerikanske Billeder', et mere end 30 år gammelt begreb der førte til en bogudgivelse, der er blevet synonym med den racisme, som ghettoerne i de amerikanske storbyer er udtryk for, og som han oplevede, da han som ganske ung vagabonderede rundt i det amerikanske samfund. En racisme, som han opdagede også var i ham selv.

"...da jeg 8 år senere startede mine foredrag i USA lærte jeg bittert, at jeg ingen vegne kom med en sådan indre, negativ tænkning og racistisk grundholdning ...... Først da jeg begyndte at bruge det inkluderende 'vi' og at tænke kærligt og indlevende om racisten, åbnede amerikanerne sig op. Og stort set alt, hvad jeg nu fortæller om i denne udstilling, er noget jeg siden lærte om racisme, sexisme, homofobi, antisemitisme, islamafobi osv. i mine workshops. Jeg lærte hvilke utrolige psykiske omkostninger, der er forbundet med som hvid at vokse op i et racistisk, undertrykkende samfund, hvor ingen undgår at blive racist, sexist osv. En sådan selverkendelse er for de fleste mennesker lige så lang og smertefuld en rejse, som den var for mig".

'Ghettoen i vore hjerter' har foruden fra de amerikanske storbyer billeder fra Sydafrika, Bolivia, Serbien, Haiti, Guatemala og mange andre steder, hvor Jakob Holdt har 'vagabonderet'. Udstillingen vil også omfatte en større 'pædagogisk' afdeling om Ku Klux Klan for at vise, hvordan alle opfinder og bevidst dyrker 'skurken' for at kunne se sig selv i øjnene som anstændige mennesker og dermed kan slippe af sted med undertrykkelse af andre, som Jakob Holdt udtrykker det.

Og man kan ikke blot se i Øksnehallen fra den 1. juni. Man kan også opleve. Udstillingen åbnes med en gevaldig 'Ghettogether'-fest med deltagelse af alle dem, vi til daglig nærer fordomme overfor. En række af deltagerne vil være venner, som Jakob Holdt har fået gennem sin rejse gennem racismen - og livet. For den nysgerrige er der lagt op til en eye-åbner. Som Jacob Holdt selv siger det: "Ligegyldigt vor frisindede vi anser os selv for at være, så vil jeg sørge for, at alle opdager nogle skjulte, undertrykkende sider i sig selv og i deres indre tænkning..."

'Ghettoen i vore hjerter' kan opleves i Øksnehallen fra den 2. juni - 10. juni, kl. 11-21 og fra den 11. juni - 1. juli, kl. 11-18.

Der er gratis adgang til udstillingen.


Lagt på 30. maj 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Tromborg
 Mádara
 Odacité Skincare
 Matinique
 Iceman
 Redgreen
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds