| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | |
| | | | | | |
Vi har kunsten for ikke at dø af sandheden. | Friedrich Nietzsche |
|
| | | |
| | | Få styr på E-numrene |
| Stort set alt mad vi indtager er tilsat tilsætningsstoffer, også kaldet E-numre. Tilsætningsstofferne tilsættes fødevarer for at forlænge holdbarheden, give en bedre konsistens, farve, lugt og smag. Den stigende industrialisering har gennem årene medført, at producenterne i højere grad benytter tilsætningsstoffer i fødevarer, og at forbrugere derfor i større omfang køber forarbejdet mad. Problemet med tilsætningsstoffer er stigende, da en del mennesker udvikler overfølsomhed over de kemikalier tilsætningsstofferne består af. Specielt børn, der har været påvirket af tilsætningsstofferne fra fosterstadiet har stor risiko for udvikling af overfølsomhed. EU's Ministeråd har efter indstilling fra den Videnskabelige Komite for Levnedsmidler tildelt alle godkendte tilsætningsstoffer et E-nummer. Der skal stå på varedeklarationen på alle færdigpakkede fødevarer, hvilken gruppe tilsætningsstofferne tilhører og enten stoffets kemiske navn eller stoffets E-nummer. Hvis du, som så mange andre, har svært ved at finde rundt i junglen af E-numre, skulle du klikke dig ind på E-nummerguiden på hjemmesiden www.e-numre.dk. Her får du overblik over alle godkendte tilsætningsstoffer, deres E-numre samt information om deres sundhed. | | |
| Skrevet 7. september 2012 af TH | | | |
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | |
| | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |