ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
En bank er et sted, hvor du kan låne penge, hvis du kan bevise du ikke har brug for dem.
Bob Hope

Hitlers Olympiske Lege


’Hitlers olympiske lege. Berlin 1936’ afslører den sande historie bag OL i 1936 og er en uhyggelig fortælling om de myter, mennesker og begivenheder, der gjorde netop disse Lege så spektakulære og mindeværdige. Bogen er baseret på interviews med tilskuere og atleter samt på samtidige dagbøger, artikler og avisreportager.

De Olympiske Lege har siden starten været uløseligt forbundet med politik, og sådan vil det nok blive ved med at være, men 1936 vil altid stå som året, hvor Legene for alvor mistede sin uskyld. Adolf Hitlers velsmurte propagandamaskine spillede en altoverskyggende hovedrolle i det vellykkede forsøg på at gøre Legene til en nazistisk hyldestparade.

At man udvalgte Tyskland som værtsnation til OL i 1936, rummede en frygtelig ironi: Legene blev tildelt Tyskland for at fejre Versaille-freden og som en kompensation for at legene i 1916 blev aflyst på grund af første verdenskrig. I virkeligheden skulle det vise sig, at Legene blev et led i Hitlers nøje udtænkte planer om opbygning til endnu en verdenskrig.

Christopher Hilton undersøger blandt andet de boykots, der blev varslet især fra amerikansk side, og fortæller f.eks. om Gretel Bergmann, der skulle spille rollen som den enkelte jøde, som det tyske olympiske hold “stolt” kunne fremvise. I bogen møder du også Dora Ratjen, der i virkeligheden var en ulykkelig teenagedreng, som nazisterne tvang til at stille op i kvindernes højdespringskonkurrence. Få også svar på, hvorfor hverken Hitler eller Præsident Roosevelt trykkede Jesse Owens i hånden. Bogen dykker desuden ned i kvinders rolle i sport i Nazityskland, og den forklarer de racistiske angreb, som de sorte amerikanske atleter, der blev fejret i Tyskland, oplevede i deres hjemland.

Christopher Hilton er britisk journalist og har skrevet en lang række bøger om mødet mellem sport og politik. I denne bog beskriver Hilton de involverede skæbner og naziregimets kyniske udnyttelse af Legene med en sådan indlevelse, at det risler læseren koldt ned ad ryggen.

”[jeg blev] tvunget [til at vende hjem til Tyskland og slutte mig til det tyske olympiske hold] under trusler mod min familie og hele den jødiske idrætsbevægelse. Jeg havde overhovedet ikke andet valg end at gøre, som der blev sagt.” Gretel Bergmann, tysk jødisk højdespringer.

”Hitler gav mig ikke hånden, men det gjorde FDR på de anden side heller ikke, da jeg vendte hjem [til USA].” Jesse Owens, sort amerikansk løber.

Titel: Hitlers Olympiske Lege. Berlin 1936
Forfatter: Christopher Hilton
Sider: 288
Pris: vejledende 249 kroner
Forlag: Schultz Forlag


Lagt på 20. juni 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Redgreen
 Weleda
 Bison
 Cosborg
 Cottonfield
 Peak Performance
 Andre artikler
1001 måder af slappe af på
Alletiders julegaveidé til ham eller hende der lever et travlt liv...
Læs mere
Du skulle være gået
Et ungt par med et lille barn har lejet et afsidesliggende feriehus i bjergene kort før jul...
Læs mere
Stilleleg
I Lone Theils' nye krimi, Stilleleg, kastes hendes hovedperson, Nora Sand, som altid ud i et nervepirrende drama...
Læs mere
Overgrebet
Hvad sker der med en ung kvindes krop og sind, når hun bliver voldtaget, men vælger at tie med det?
Læs mere
Dage i Cap May
Cape May, New Jersey, 1957. Det unge, nygifte par Henry og Effie er på bryllupsrejse på det populære feriested udenfor sæsonen og...
Læs mere
Sommermørke
En far kører søvnløs rundt i den svenske sommernat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i 3 år...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds