ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
At frygte kærligheden er at frygte livet, og de, der frygter livet er allerede døde.
Bertrand Russel

Romantikken blomstrer


Det er ikke kun maden, vinen og den gode stemning med familie og venner, som trækker alle os danskere ud i haver og det åbne rum med varme kul på grillen. Det er også romancen og den ekstra energi, det giver familien og parforhold, at være sammen under åben himmel. Det viser en undersøgelse om danskernes sommerliv, vin- og grillvaner lavet af det Australske vinfirma Lindemans.

Grillsæsonen er i fuld gang, og der er udsigt til masser af lange lyse sommeraftener i selskab med familien og vennerne. Men hvad er det, der trækker alle os danskere ud i haver og parker i de lyse sommeraftener – jo, det satte det Australske vinfirma Lindemans sig til at undersøge sammen med analyseinstituttet Megafon.

Australien er selv en stor grill-nation med kærlighed til store rejer og bøffer på ”BBQ’en” – men Lindemans kunne ikke helt forstå det danske grill-hype i dette kolde nord. Undersøgelsen viste sig dog at give en ganske naturlig forklaring: romantikken blomstrer og familien samles om madlavningen, når grillen varmes i de danske sommerhaver.

Således siger 58 pct. af danskerne, at det er romantisk at spise udenfor, og at en god sommergrillaften giver mere energi til samlivet. Og hele 69 pct. siger, at de synes mest om at grille pga. det sociale samvær. Over halvdelen af danskerne foretrækker at grille, når de har venner og familie på besøg.

Men hvornår vælger vi så at grille? Jo, her har vejret den største betydning – men derefter vælger vi danskere at grille, når vi ønsker en særlig og hyggelig stemning ved måltidet. Og her kan familiesamværet spille ind. I 41 pct. af de danske familier er manden mere med i madlavningen når der grilles, og 26 pct. siger at hele husholdningen er mere med, når der tændes op for kullene. Men selve grilningen er ikke overraskende et mandejob – kun i 12 pct. af de danske familier er det kvinden, der står for optænding og grilning.

Danskerne foretrækker rødvin til grillmaden – efterfulgt af øl. Men rosé og mousserende vin er på hastig fremmarch blandt danskerne. Indkøb af vin er dog (stadigvæk) mandens domæne – og et stort flertal siger, at de først og fremmest vælger vin afhængigt af, hvad de skal spise – derefter går danskerne efter en vin, de kender.

Hvad angår maden er danskerne mere eksperimenterende. I halvdelen af alle danske hjem står der en kuglegrill, og et flertal siger, at de mener grillmaden er mere lækker og avanceret end for blot fem år siden.Lagt på 2. juli 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds