ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv.
Piet Hein

Pentax Optio E40

Pentax Optio E40

Vi ved det egentlig godt alle sammen. Jo bedre et stykke værktøj, man har, jo bedre bliver det færdige resultat også. Men det er nu altså også irriterende, når der er så mange knapper og indstillingsmuligheder på det nye kamera, at man aldrig får fundet den korrekte indstilling, inden det er for sent. Derfor er der mange, som tyer til et af de begynderkameraer, som findes på markedet. De er nemme og enkle at bruge, men de færdige billeder ender alligevel ofte med at skuffe, for man kan nu engang ikke lave et godt portræt og et flot landskabsfoto med den samme grundindstilling.

Men med det nye Optio E40 fra Pentax er det faktisk muligt både at være impulsiv med sit kamera og samtidigt slippe godt fra det. Det nye billigkamera er nemlig blevet udstyret med en lang række faciliteter, som typisk kun findes i dyre og mere avancerede kameraer, men som gør det nemt og enkelt at få endnu bedre billeder i kassen, når man bare skyder løs i samme øjeblik, situationen opstår.

Når man tænder for Pentax Optio E40, opdager det lille kamera således selv de ansigter, der befinder sig indenfor søgefeltet, og herefter fokuserer det helt automatisk på disse ansigter, ligesom eksponeringsindstillingerne også justeres efter dem. Og det er faktisk ikke nogen betingelse, at ansigterne behøver at være i midten af søgeren, for funktionen virker også, hvis personerne befinder sig ude i siderne eller i et hjørne. Med denne meget praktiske facilitet undgår man nu helt de irriterende situationer, hvor familien har taget flot opstilling foran et monument eller en anden seværdighed under ferieturen, og billedet så enten med at blive helt mørkt eller lyst, så man kun kan skimte nogle silhuetter.

Men vi kender også alle situationen, hvor der skal tages et billede i en fart, eller hvor motivet måske er nogle legende børn eller familiens kæledyr i bevægelse. Det er situationer, som ofte giver rystede og uskarpe billeder, men her hjælper Pentax Optio E40 også. Kameraet har en såkaldt Shake Reduction-funktion, som automatisk justerer lysfølsomheden op til 1000 ISO, så man undgår rystelser og uskarpe billeder – noget man ellers typisk først opdager, når man bagefter ser det færdige resultat på computerskærmen.

Pentax Optio E40s enkle tilgang til digital fotografering stopper dog ikke her. Den har nemlig også de to meget praktiske funktioner, som henholdsvis hedder Green Mode og Auto Picture.

Med Green Mode-funktionen trykker man bare en enkelt gang på en knap, hvorefter det kompakte kamera automatisk finder de rette indstillinger efter forholdene, og det er derfor en rar facilitet at benytte sig af, når det er andre end en selv, der skal bruge kameraet. Auto Picture-funktionen kan derimod anvendes sammen med nogle af de mest anvendte optageprogrammer til f.eks. landskabs-, portræt- og nattefotografering, hvor man får de helt rette indstillinger til netop disse situationer. Og skulle man endelig få brug for at bevæge sig ind i Pentax Optio E40s menusystem, så foregår det hele naturligvis på dansk.Lagt på 12. juli 2007 af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 GUBI
 UnderCover by LE KLINT
 Ford
 Chevrolet
 Menu
 Rosendahl
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds