ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Jeg siger bare, at man skal være glad for vejret, så længe man kan trække det´.
Storm P

Falske solbriller udløste kæmpe bøde

Køber du kopivarer hos en af de mange sælgere i skyggen af Det Skæve Tårn i Pisa, risikerer du at få en bøde på 3.333,25 euro – mere end 24.000 kr.

Selv om det de fleste steder i verden er forbudt at handle med falske mærkevarer, er forhandlerne af f.eks. falske DVD’er, solbriller, ure og tasker vanskelige at slippe uden om på danskernes populære rejsemål. Mens myndighederne i en række lande skrider hårdt ind over for forhandlerne, ses der i andre lande gennem fingre med den ulovlige virksomhed.

I flere EU-lande forsøger man nu at sætte en stopper for handlen ved at straffe køberne hårdt.

- Hvis du lader dig friste til at købe f.eks. et par Ray-Ban solbriller til 100 kr. hos en gadesælger i skyggen af Det Skæve Tårn i Pisa, risikerer du en bøde på 3.333,25 euro – svarende til ca. 24.809 kr. Kan du ikke betale bøden kontant til den civile betjent, er alternativet en tur i fængsel, fortæller informationschef Torben Andersen fra Tjæreborg Rejser.

Italienerne går videre end mange andre lande for at beskytte deres eksklusive mærkevarer, som i stor stil er udsat for kopiering.

- Hvis du f.eks. har købt en falsk Gucci-taske i Thailand og lufter den på Den Spanske Trappe i Rom, kan tasken blive konfiskeret, du får en bøde på flere tusinde kroner, og i værste tilfælde ender du i brummen, fortæller Torben Andersen.

Om import til Danmark af kopivarer skriver forbrugerorganisationen European Consumer Centre Denmark (www.forbrugereuropa.dk):

I Danmark kan du som forbruger lovligt både købe og bruge kopivarer. Du kan også frit medbringe kopivarer til Danmark efter en rejse til et andet EU-land.
Ved hjemkomst fra et land uden for EU kan du medbringe kopivarer, hvis de har en samlet værdi af under 1.350 kr., forudsat det er til privat forbrug og varerne indføres som en del af dit personlige rejsegods. Overstiger værdien 1.350 kr., risikerer du at skulle betale moms og afgifter, og du risikerer, at tolderen tilbageholder kopivaren og underretter rettighedshaveren om, at du har forsøgt at indføre en kopivare. Hvis rettighedshaveren mener, at forsøget på at indføre kopivarerne til Danmark er sket som et led i erhvervsmæssig handel, kan han vælge at anlægge en retssag imod dig og kræve konfiskation og erstatning. Ønsker rettighedshaveren ikke at anlægge retssag, får du varen udleveret igen.

- Men igen; vi som rejsearrangør vil stærkt opfordre vores gæster til at holde sig fra kopivarer. En ellers god ferie kan hurtigt blive ødelagt, siger Torben Andersen.


Lagt på 10. august 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler
Med luksustog gennem Rocky Mountains
Det vestlige Canada og det nordvestlige hjørne af USA er med sine...
Læs mere
Apollo Mondo Boutique
Den kommende sommer åbner Apollo dørene til et helt nyt hotelkoncept i deres Apollo Mondo-portefølje...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds