ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Erara humanum est - det er menskeligt at fejle.

Ny vinuddannelse i Danmark


Vinsektionen er leveret
i samarbejde med VinForum
VinForum.dk

I uge 42 slår Vinakademiet dørene op for det første hold studerende på sommelieruddannelsen. Uddannelsen blev præsenteret for den danske vinbranche og -presse i sidste uge. Det er vinskribent Thomas Ilkjær, der i et samarbejde med det svenske firma Vinkällan og Hotel- og Restaurantskolen i København har startet Vinakademiet.

”Det stadigt stigende udbud af drikkevarer fra hele verden gør, at efterspørgslen på videreuddannelse på området er steget markant i de seneste år, og vi har fået utroligt mange positive tilkendegivelser fra branchen”, siger Thomas Ilkjær og fortsætter: ”Vores motto er: Viden gør en forskel. I en branche med voldsom konkurrence er et personale med overblik og opdateret viden essentiel. Det får man på Vinakademiet”.

Vinkällan, vis materiale og koncept ligger til grund for den nye uddannelse, er siden sin start for 10 år siden vokset til at blive den største af sin slags i Norden. I København kommer uddannelsen til at foregå på Hotel- og Restaurantskolen i Niels Hemmingsensgade i indre by. ”Vi har længe haft kig på mulighederne for at opgradere på vinsiden, og vi er derfor rigtigt glade for dette samarbejde, som bl.a. giver vores elever mulighed for at udbygge deres vinkundskaber”, udtaler afdelingsleder på Hotel- og Restaurantskolen Susanne Mortensen.

Den verdensberømte danske vinmager Peter Sisseck var til stede ved præsentationen og også han var yderst positiv stemt: ”Jeg giver min fulde støtte til dette projekt, og kan jeg på nogen måde hjælpe til, står jeg gerne til rådighed. Der er brug for denne uddannelse, og jeg har selv et meget nært samarbejde med sommelierer omkring mine vine”.

Dansk Sommelierforening er også tilfredse med det nye initiativ. ”Vi har ikke selv haft tid og ressourcer til en uddannelse som denne, så vi synes det er glimrende, at man nu har mulighed for at dygtiggøre sig på Vinakademiet før man evt. forsøger at bestå vores optagelsesprøve”, siger foreningens præsident Jesper Boelskifte.

Du kan læse mere om Vinakademiet her!


Skrevet 6. september 2007 af VinForum.dk
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Rejsefeber.dk
 Spies
 Andre artikler
Irish Coffee
Irish Coffee er en ægte klassiker...
Læs mere
Alternativ til almindelig kaffe
Det er ikke alle, der er vilde med en kop sort kaffe, er du en af dem, så kig med her...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds