| | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | |
Når en mand åbner bildøren for sin kone er det enten en ny bil eller en ny kone. | Prince Phillip |
|
| | | |
| | | Blomkål er blevet cool |
|  | Efter at have været på retur har den klassiske blomkål nu fået en renæssance. |
Det er ikke længe siden, at huskokken blev alt andet end populær, hvis der blev serveret retter med blomkål ved middagsbordet. Nu er skuden imidlertid vendt, og tendensen anno 2007 er klar: blomkål er blevet trendy. ”Forbrugerne er blevet bevidste om blomkålens eksistens, og vi oplever en stigende interesse for blomkålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg. Det traditionelle hitter Ifølge diætist og ernæringsekspert Susanne Hjøllund er det ikke tilfældigt, at blomkål boomer netop nu. De gammeldags dyder og mormors traditionelle mad er nemlig oppe i tiden, og det betyder et comeback til de traditionelle grøntsager som for eksempel blomkål. ”De nye madtrends handler om at søge tilbage til rødderne og det solide, nordiske køkken med fokus på egnsretterne. Forbrugerne vil have det autentiske i form af jordens egne råvarer præcis som dengang, da alle var selvforsynende og brugte det, man selv dyrkede,” forklarer Susanne Hjøllund. De unge er vilde med blomkål Selvom klassiske retter som blomkålsgratin, blomkålsuppe og blomkål med ostesauce har eksisteret i årtier, har de længe været glemt. Nu begynder særligt de unge at vise interesse for den gammeldags mad, og det har givet blomkålsretterne et comeback. ”Det er især de unge småbørnsfamilier, som har taget blomkålen til sig. Her er det ikke uvæsentligt, at en række trendsættende kokke på tv og i magasiner nu laver mere rustik mad og retter med blomkål,” siger Susanne Hjøllund. Fokus på sundheden En anden årsag til blomkålens renæssance er en øget fokus på kost og sundhed. Det skyldes ikke mindst, at forbrugerne er langt mere oplyst og sundhedsbevidste i forhold til tidligere. ”Interessen for sundhed har aldrig været større. Det tyder på, at kampagnerne er begyndt at virke, og at eksperternes moral om også at spise for eksempel blomkål, er slået igennem hos forbrugerne,” siger Pernille Beck. Blomkål er en energiholdig grøntsag, som er rig på C-vitamin og har et relativt højt indhold af kostfibre. Blomkål har sæson fra juni til oktober. | | |
| Lagt på 19. september 2007 af IN | | | |
|
| | | | | |
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | |
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS |  |
|
| | | |
| | |