ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk.
Homer Simpson

Paella - en spansk specialitet


Hver egn i Spanien har sin egen særlige opskrift på paella. I kystområderne tilsættes ofte blæksprutter og andre slags fisk. Her er en af opskrifterne på de berømte spanske risretter.

Du skal bruge (8 personer):

1 poulard på ca. 1200 g
250 g svinemørbrad
1 tsk salt
friskmalet sort peber
6 spsk olivenolie
500 g blåmuslinger
6 kogte kæmperejer
300 g løse ris
200 g røget hvidløgspølse
2 løg
2 fed hvidløg
3/4 l kødbouillon
1,5 dl tør hvidvin
lidt safran
100 g bælgede ærter
4 bøftomater
100 g sorte oliven
1 usprøjtet citron

Poularden skylles indvendigt og udvendigt, duppes tør og deles i tolv stykker. Mørbraden skæres i ca. 2 cm store stykker. Begge slags kød drysses med salt og peber. Poularden brunes i 4 spsk opvarmet olie og mørbraden tilsættes og brunes ligeledes. Det hele steges i 20 minutter og vendes hyppigt.
Muslingerne børstes grundigt under rindende koldt vand og renses. Pølsen skæres i skiver og ristes let på panden sammen med kødet. Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og svitses med resten af olien i en stor gryde. Risene tilsættes og svitses ligeledes. Vand og hvidvin hældes ved, og safran blandes i. Risene koges ved svag varme i 10 minutter.
Bøftomaterne flåes og deles i otte lige store stykker.
Ovnen indstilles på 200 grader. De kogte ris lægges i en paellapande eller en stor, fladbundet ildfast skål. Poulardstykkerne, mørbrad, pølse, muslinger, rejer og tomater fordeles over risene. Retten stilles utildækket i ovnen i 20 minutter.

Oliven overbruses med koldt vand, aftørres, halveres og udstenes. Citronen vaskes og deles i otte både. Den færdige paella drysses med de halve oliven og citronbåde og serveres straks.


Skrevet 26. september 2003 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 Faber
 Natuzzi
 GUBI
 Menu
 Andre artikler
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Cafe latte i tre variationer
Cafe latte choko, cafe latte sirup og cafe latte vanille. Kun fantasien sætter grænser!
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Oksekød med jordnødder
Oksekød og kartofler i kokos-karry sauce, toppet med bønnespirer og jordnødder...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds