ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
  Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Mennesket falder af og til over sandheden, men for det meste rejser det sig bare op og går videre.
Winston Churchill

Paella - en spansk specialitet


Hver egn i Spanien har sin egen særlige opskrift på paella. I kystområderne tilsættes ofte blæksprutter og andre slags fisk. Her er en af opskrifterne på de berømte spanske risretter.

Du skal bruge (8 personer):

1 poulard på ca. 1200 g
250 g svinemørbrad
1 tsk salt
friskmalet sort peber
6 spsk olivenolie
500 g blåmuslinger
6 kogte kæmperejer
300 g løse ris
200 g røget hvidløgspølse
2 løg
2 fed hvidløg
3/4 l kødbouillon
1,5 dl tør hvidvin
lidt safran
100 g bælgede ærter
4 bøftomater
100 g sorte oliven
1 usprøjtet citron

Poularden skylles indvendigt og udvendigt, duppes tør og deles i tolv stykker. Mørbraden skæres i ca. 2 cm store stykker. Begge slags kød drysses med salt og peber. Poularden brunes i 4 spsk opvarmet olie og mørbraden tilsættes og brunes ligeledes. Det hele steges i 20 minutter og vendes hyppigt.
Muslingerne børstes grundigt under rindende koldt vand og renses. Pølsen skæres i skiver og ristes let på panden sammen med kødet. Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og svitses med resten af olien i en stor gryde. Risene tilsættes og svitses ligeledes. Vand og hvidvin hældes ved, og safran blandes i. Risene koges ved svag varme i 10 minutter.
Bøftomaterne flåes og deles i otte lige store stykker.
Ovnen indstilles på 200 grader. De kogte ris lægges i en paellapande eller en stor, fladbundet ildfast skål. Poulardstykkerne, mørbrad, pølse, muslinger, rejer og tomater fordeles over risene. Retten stilles utildækket i ovnen i 20 minutter.

Oliven overbruses med koldt vand, aftørres, halveres og udstenes. Citronen vaskes og deles i otte både. Den færdige paella drysses med de halve oliven og citronbåde og serveres straks.


Skrevet 26. september 2003 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Menu
 Rosendahl
 GUBI
 UnderCover by LE KLINT
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Andre artikler
Burritos med oksekød og sorte bønner
Burritos er en nem og lækker ret at lave, når du har inviteret gæster...
Læs mere
Lynstegt oksekød med champignoner og forårsløg
Krydret oksekød stegt i wok med sprøde grøntsager...
Læs mere
Drop pulversovsen
Danmark er det land i Skandinavien, der spiser mest pulversovs. Det skal der laves om på. Eriks Saucer er de seneste...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Grillet havtaske med blandet salat
Havtaske med teriyaki-sauce og sprød salat...
Læs mere
Chokoladefondue
Eksklusiv dessert til festlige sammenkomster...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds