ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Paella - en spansk specialitet


Hver egn i Spanien har sin egen særlige opskrift på paella. I kystområderne tilsættes ofte blæksprutter og andre slags fisk. Her er en af opskrifterne på de berømte spanske risretter.

Du skal bruge (8 personer):

1 poulard på ca. 1200 g
250 g svinemørbrad
1 tsk salt
friskmalet sort peber
6 spsk olivenolie
500 g blåmuslinger
6 kogte kæmperejer
300 g løse ris
200 g røget hvidløgspølse
2 løg
2 fed hvidløg
3/4 l kødbouillon
1,5 dl tør hvidvin
lidt safran
100 g bælgede ærter
4 bøftomater
100 g sorte oliven
1 usprøjtet citron

Poularden skylles indvendigt og udvendigt, duppes tør og deles i tolv stykker. Mørbraden skæres i ca. 2 cm store stykker. Begge slags kød drysses med salt og peber. Poularden brunes i 4 spsk opvarmet olie og mørbraden tilsættes og brunes ligeledes. Det hele steges i 20 minutter og vendes hyppigt.
Muslingerne børstes grundigt under rindende koldt vand og renses. Pølsen skæres i skiver og ristes let på panden sammen med kødet. Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og svitses med resten af olien i en stor gryde. Risene tilsættes og svitses ligeledes. Vand og hvidvin hældes ved, og safran blandes i. Risene koges ved svag varme i 10 minutter.
Bøftomaterne flåes og deles i otte lige store stykker.
Ovnen indstilles på 200 grader. De kogte ris lægges i en paellapande eller en stor, fladbundet ildfast skål. Poulardstykkerne, mørbrad, pølse, muslinger, rejer og tomater fordeles over risene. Retten stilles utildækket i ovnen i 20 minutter.

Oliven overbruses med koldt vand, aftørres, halveres og udstenes. Citronen vaskes og deles i otte både. Den færdige paella drysses med de halve oliven og citronbåde og serveres straks.


Skrevet 26. september 2003 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 Menu
 Jesper Holm
 UnderCover by LE KLINT
 GUBI
 Natuzzi
 Andre artikler
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Hjemmelavet Chai te
Krydret indisk te med et drys kanel...
Læs mere
Oksekød med jordnødder
Oksekød og kartofler i kokos-karry sauce, toppet med bønnespirer og jordnødder...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds