ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Lykken er at være sig selv nok.
Aristoteles

Cafekogebogen


Cafemad er oftest forbundet med hvide papirsduge og snurrende espressomaskiner. Men sådan behøver det ikke at være. Cafemad kan nemlig også nemt serveres derhjemme til både gæster og som let hverdagsmad.

Cafemad er for mig lig med enkel og uformel mad, der laves af friske udvalgte råvarer. Maden skal kunne laves hurtigt og til mange mennesker - uden at det går ud over kvaliteten. Det er sådan, man laver mad på cafeer fra Paris til New York. Men den slags mad kan også sagtens laves hjemme i folks egne køkkener, mener Jens Nørgaard, ejer af Cafe Europa.

Derfor udgiver Cafe Europa bogen ’Cafekogebogen’, der rummer et udvalg af de bedste opskrifter fra Europas menukort gennem tiderne. Fra kaffe til højreb.

Vi er lige siden Cafe Europa åbnede blevet spurgt om opskrifter på alt fra grøn dressing til lemonade. Nu har vi lyst til at dele dem. For det er jo egentlig ganske lige til. Hvis folk har lyst til at lave vores mad derhjemme, så vil det glæde os, fortæller Jens Nørgaard.

Navnet Europa var i sin tid tænkt som en hilsen til den europæiske cafekultur. Inspirationen til menukortet kom derfor bl.a. fra den franske cafe, de spanske tapas og fra Wiens kagehuse.

Målet var at samle smag fra hele Europa i et køkken. Vi ville både være fornyende og bevarende. Der var kun et altoverskyggende krav; at lave det bedste hver gang! Om det er sandwich, salat, kager eller kaffe - kvaliteten skal være i top, ellers er det lige meget, siger Jens Nørgaard.

Europas gode kaffekvalitet har sikret cafeen tre barista verdensmesterskaber gennem tiderne. Bl.a. blev bogens medforfatter Martin Hildebrandt "World Barista Champion" i 2001.

Titel: Cafekogebogen - Europa 1989
Forfatter: Jens Nørgaard
Forlag: Krogh
Vejledende pris: 199,20 kroner
Udgivet: 3. oktober 2007
ISBN: 8741365208

Køb bogen her www.saxo.com


Lagt på 4. oktober 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Faber
 Jesper Holm
 GUBI
 Menu
 UnderCover by LE KLINT
 Natuzzi
 Andre artikler
I køkkenet med Karen Blixen
For Karen Blixen var gastronomi en kunstart på lige fod med litteratur, musik og maleri...
Læs mere
Jamie Oliver - Grønt
Stadig flere ønsker at spise mere grønt, hvad enten det skyldes helbredsmæssige årsager, økonomiske hensyn eller...
Læs mere
Enkelt
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning...
Læs mere
Holms desserter
Claus Holm har skiftet salt ud med sukker...
Læs mere
Lev sundt året rundt
Slankekure, lynkure, suppekure og juicekure lover alle en sundere livsstil og en slank krop. Du kan tabe dig på kort sigt, men...
Læs mere
Grøn Mad - Let at lave
Grøn Mad - Let at lave er til dig, der gerne vil spise flere grønsager...
Læs mere
River Cafe
120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst fra legendarisk London-restaurant...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds