ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Pentax Optio Z10


Gå tættere på. Sådan lyder et af de hyppigste råd, når en erfaren fotograf skal vejlede knapt så rutinerede kolleger, så de får det bedste resultat med hjem. Selv om rådet er eviggyldigt, så behøver man ikke at være så tro mod det længere. I hvert fald ikke, hvis man står med et Pentax Optio Z10 i hånden.

Det nye kompaktkamera sætter nemlig helt nye standarder, når det gælder zoomfotografering, hvor man selv på en betragtelig afstand kan zoome sig helt ind på motivet og få alle detaljerne med. Hvor de fleste kompaktkameraer typisk råder over bare tre gange optisk zoom, så har den nye Pentax Optio Z10 hele syv gange optisk zoom. Det svarer til en af de store teleoptiker på næsten 300 mm, som mange pressefotografer bruger, når de på behørig afstand er nødt til at tage deres billeder af de kongelige på Amalienborgs balkon eller fodboldspillerne i Parken.

I modsætning til pressefotografernes tunge og klodsede teleoptiker, så er Pentax Optio Z10 derimod en let og handy sag. Kameraet fylder ikke mere end traditionelle kompaktkameraer, og linsernes specielle lysbrydningssystem gør også, at optikken ikke bevæger sig ud af kamerahuset, når der zoomes. Man kan derfor i ro og mag stille sig et diskret sted og helt uforstyrret zoome ind på børnenes leg i det modsatte hjørne af haven. Nærbilledoptagelser af de vilde dyr under turen til zoologisk have er således heller ikke nogen umulighed længere.

Men når man begynder at zoome motiver ind på lang afstand, så stiller det krav til en rolig hånd, for optagelser bliver mere og mere følsomme overfor rystelser, jo længere afstanden er. Dette problem har Pentax Optio Z10 dog også en løsning på. Kameraet har en såkaldt Digital Shake Reduction-funktion, som automatisk justerer lysfølsomheden op til 3200 ISO, så man modvirker de små rystelser og vibrationer og helt undgår uskarpe billeder – noget man ellers typisk først opdager, når man bagefter ser det færdige resultat på computerskærmen.

Antirystefunktionen er ikke den eneste facilitet, Pentax Optio Z10 er udstyret med, så man får det fulde udbytte af kameraets teleoptik. I forbindelse med optageprogrammer til f.eks. børne- og portrætfotografering kan man slå en funktion til, der genkender ansigter i motivet og automatisk foretager alle indstillinger efter dem, så man undgår den klassiske brøler med en flot baggrund og tre mørke konturer af familiemedlemmerne i forgrunden. Denne såkaldte Face Recognition er en velkendt Pentax-facilitet, men på det nye kamera er den i stand til at identificere op til 15 ansigter på en gang og vel at mærke gøre det i løbet af få hundrededele af et sekund – noget, der er med til at gøre Pentax Optio Z10 til et godt kamera til impulsfotografering.

Heller ikke på andre områder er der gået på kompromis med den velkendte Pentax-kvalitet. Den 2½ tommer store skærm på bagsiden råder over 230.000 pixels, og billedet er synligt i et felt på hele 170 grader. Når der bagefter skal laves print af billederne, så matcher kvaliteten også, for optagelserne sker i 8 megapixels.

Vejledende pris er 2.295 kroner.Lagt på 5. oktober 2007 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Natuzzi
 Jesper Holm
 Menu
 Faber
 Chevrolet
 Ford
 Andre artikler
Bose Portable Home Speaker
Bose Portable Home Speaker er en trådløs højttaler til hjemmet, en bærbar Bluetooth-højttaler og en stemmestyret højttaler i ét...
Læs mere
Mærk Bassen med Sonys nye WH-XB900N
Fordyb dig i bassen med de nye WH-XB900N trådløse høretelefoner fra Sony...
Læs mere
Samsung Galaxy Watch Active
Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en...
Læs mere
Huawei AI Cube
Højtalere med kunstig intelligens og en 4G-router behøver ikke være to forskellige devices. Huaweis nye AI Cube forener kvalitetslyd og...
Læs mere
Harman Kardon Citation
Harman Kardons nye Citation-serie er skabt til at fornøje både øjne og ører...
Læs mere
OnePlus Bullets Wireless
OnePlus introducerer nu deres nyeste høretelefoner Bullets Wireless...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds