ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Hvis man regner med belønning for sin godhed, er det ikke godhed, men beregning.
Piet Hein

The Room Project


Århus Kunstbygning åbner den 23. november 2007, kl. 17.00, den danske fotograf Annette Merrilds (f.1972) fotoprojekt The Room Project.
The Room Project tager udgangspunkt i oplevelsen af at være fremmed – en erfaring hun selv gjorde som studerende på Kunstakademiet i Hamborg. Inspireret af spørgsmålet om hvorvidt hendes indblik i tyskernes privatsfære ville forandre hendes syn på dem, begyndte hun at tage billeder af sine daværende naboers dagligstuer.

Fra 2001-2005 har hun adskillige gange i forskellige lande og byer fotograferet dagligstuer i boligblokke beboet af middelklassen. Stuerne er udvalgt ud fra et kriterium efter størrelse og dimension fastlagt med udgangspunkt i de første billeder fra Hamborg, og alle fotografier er således kvadratiske og leder blikket gennem rummet og ud af vinduerne i endevæggen. Dermed ligner billederne fra Hamborg, New York, København, Barcelona, Warszawa, Manchester, Tallin, Istanbul og Lyon på det formale plan hinanden. Rummenes ensformighed og kunstnerens fokus på den samme beboergruppe fungerer som en skabelon, der synliggør såvel kulturelle forskelle som beboernes individuelle tilegnelse af boligerne.

Udstillingens opbygning er konstrueret af indretningssystemet GRID, der anvendes i stedet for en traditionel vægophængning. Det genspejler boligblokkenes arkitektur, og den besøgende bevæger sig omkring i udstillingen som i en bymæssig bebyggelse med gader og pladser, hvorfra man gennem fotografierne kan kigge ind i de private stuer.

Idet de udstillede fotografier vises uden andre oplysninger om de enkelte beboere, end hvilken by de bor i, opfordres de besøgende til at danne sig et billede af beboerne ud fra egne associationer. Nuanceringerne i billederne samt de små forskydninger i forhold til det genkendelige og vante vækker beskuerens trang til at lokalisere rummene i forhold til social status, kultur og nationalitet. Værket kræver her en refleksion om, hvorvidt beskuerens egen kulturelle baggrund har indflydelse på, hvordan vi ser på det fremmede.

I forbindelse med The Room Project er der udgivet et 280-siders katalog på engelsk og tysk med gengivelser af adskillige værker og beskrivelser af projektets tilblivelse. Udstillingen er et samarbejde med Peter J. Lassen, som har skabt udstillingsmodulet GRID, og med Kunsthallen Nikolaj, hvor The Room Project har været vist med stor succes i sommeren 2007. Det vises efterfølgende på Istanbul Modern 23. september 2008 – 25. januar 2009.


Lagt på 9. oktober 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 La Biosthetique
 Peak Performance
 Hempz
 Tiger of Sweden
 Coola
 Odacité Skincare
 Andre artikler
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Svanesøen
En eventyrlig handling, smukke kostumer, musik og medrivende dans leveret af mange af de bedste balletdansere fra Rusland...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds