ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Venlighed er evnen til at elske mennesker mere end de fortjener.

Spindelvæv


Han havde slået statsministeren ihjel. Som spindoktoren sad dér i bådehuset nedenfor Marienborg, var han ikke i tvivl – men ugen havde været kaotisk, og han havde umuligt kunnet handle anderledes. Præsidenten fra Letland havde været på officielt besøg, hans kødfulde hustru havde siddet fast i rutsjebanen i Tivoli, der havde været store grønlandske demonstrationer mod Thulebasen - igen igen – dommeren havde dømt et forkert straffespark mod Niclas Jensen i kampen mod Sverige, den tyrkiske ambassade var brændt ned, statsministerens frue havde købt en sofa i Ilva, og udenrigsministeren var som sædvanlig idiot.

Der er dømt vidtspændende politisk spin på nationalscenen, når Flemming Jensen debuterer som dramatiker og skuespiller på Det Kongelige Teater i rollen som spindoktoren Max, der lige har taget livet af sin ungdomsven, statsministeren.

Forestillingen instrueres af Per Smedegaard, som senest stod bag den stærkt anmelderroste opsætning af Drengene i skyggen på Odense Teater, mens scenografien er skabt af Nicolaj Spangaa. Stykkets anden hovedrolle som den unge, kvindelige spejderleder, der kommer på tværs af Max’s perfekte plan, spilles af Mette K. Madsen. Statsministeren gestaltes af Henrik Birch, mens Jannie Faurschou og Jesper Hyldegaard får travlt med et utal af roller som alt fra landets førstedame og rigspolitichefen til eskimoer.

Forestillingen undersøger i komediens formsprog den latente modsætning mellem kynisme og naivitet i en underholdende diskussion af demokratiets tilstand. Dermed lægger Spindelvæv sig tematisk i forlængelse af den række af nutidige komedier om samfundsrelevante emner som Irak-krigen, (Let’s Kick Ass, Nørrebros Teater 2005-06), indvandrer-lovgivningen, (Dronningen af Malmø, Nørrebros Teater 2006), som Flemming Jensen de senere år har stået bag.

Spindelvæv er imidlertid ikke en direkte fortsættelse af Jensens tidligere forestillinger om politisk spin, Spindoctor! og Spindoctor Solo på Nørrebros Teater: De to Spindoctor-forestillinger demonstrerede de demokratiske konsekvenser af spin-begrebet, forklarer Flemming Jensen. Nu er vi kommet videre – situationen er erkendt. Og det er tid til at dykke ned i spørgsmålet om, hvad der sker med det enkelte menneske, der hele sit liv har brugt præsentation og smartness som løsningsmodel – når han selv pludselig står midt i en dybt personlig, eksistentiel krise.

Spindelvæv spiller i Stærekassen fra den 3. november til den 5. januar 2008, hvorefter den skal på en omfattende turné rundt i landet frem til den 24. februar.Lagt på 24. oktober 2007 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Tiger of Sweden
 Peak Performance
 Weleda
 Tromborg
 Dermalogica
 Cosborg
 Andre artikler
Opera i det fri og Kongelig sommerballet 2020
Igen i år drager både tåspidssko og fantastiske stemmer ud i det danske sommerland...
Læs mere
Mikkel og den kolde hvide verden
I et helt nyt foredrag giver Mikkel Beha et indblik i familiens nyeste rejseeventyr, hvor kursen...
Læs mere
Stå fast
Tag nej-hatten på, fyr coachen og gå en tur i skoven eller i teatret...
Læs mere
CHART Design 2019
CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design...
Læs mere
Rod Stewart spiller i Boxen
I forbindelse med udgivelsen af sit 30. studiealbum Blood Red Roses, tager Rod Stewart på turné...
Læs mere
Hella Joof - Om Lykke
Ikke kun som skuespiller, filminstruktør og forfatter ligger Hella Joof højt på skalaen over popularitet...
Læs mere
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 RSS feeds
Modtag de seneste artikler, horoskoper m.m. via RSS
Oversigt for RSS feeds
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds